Belediyede staj yapılır mı?

MykPanda

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Lisede yaz stajı 40 iş günü yapacağım. Alanım elektrik elektronik sizce belediye de staj yapılır mı, yapılsa ne tür işler yapılır? Bir de farklı bir tünel havalandırması üreten bir yer var sizce hangi daha iyi? Deneyimli olanlar yardımcı olusrsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. Lisede yaz stajı 40 iş günü yapacağım. Alanım elektrik elektronik sizce belediye de staj yapılır mı, yapılsa ne tür işler yapılır? Bir de farklı bir tünel havalandırması üreten bir yer var sizce hangi daha iyi? Deneyimli olanlar yardımcı olusrsa sevinirim.

Valla cano elektrik elektronik kumanda ve kontrol bölümünü bende okudum. Ama eğer belediye de bir çevren varsa İGDAŞ veya İSKİ birimlerinde. Çok rahat staj yaparsın ben İGDAŞ'ta stajımı yaptım zorluk açısından bir sıkıntım olmadı. Sahaya çıkartıyolar zaten oradaki mühendisler yapıyor o işleri. Sen sadece izliyorsun bir kurbağacık veya yıldız tornavida isterler o kadar.

Üniversite zamanında belediye de bilgisayar üzerine staj yapmıştım. Yazılım ve tamir kısımları ayrıydı; ufak sorunlar olduğunda doğrudan oralara yönlendiriyorlardı. Ayrıca Büyükşehir Belediyesi ise seninle birlikte 3-4 kişi daha olacaktır, böylece canın da sıkılmaz. Öğlen yemeği de zaten mevcut; daha ne olsun? Dediğim gibi, Büyükşehir Belediyesi ise ve şanslıysan pek çok şeyi görme fırsatın olur. İlçe belediyelerinde durum biraz daha farklı olabilir.

Bende lise stajımı İstanbulun önemli bir ilçesindeki belediyede IT'de yapmıştım. Genel olarak çok bir iş yapmadım belediye binası içindeki pc'leri alıp format atıp gerekli programları yükleyip belediye sistemine bağlıyordum sonra aldığım yere götürüp tekrar bağlantısını yapıyordum. Diğer işleri orda çalışanlar yapıyordu bana çok iş kalmıyordu hatta bu yüzden sıkılıp hocama staj yeri değiştirmek istiyorum demiştim(Reddetmişti :p). Yani bence ileride bölümündeki mesleği yapmak istiyorsan belediye yerine diğer firmaya gitmeni tavsiye ederim ama bilmiyorum belki benim gittiğim yer öyledir.
Ekleme: Ekstra olarak işimden alakasız elime belge verilip sürekli belediyede başka bir departmana gidip belge imzalatıyordum. Ben sıkıldığım için eğlenceli geliyordu ama tabii seni bilmem.

ben başvurumu yaptım benim yaşadığım şehir küçük şehir. tanıdık da var ne yapmam lazım.

Hocam belediye de staj yapacaksan ileride teknisyenlik düşünmen lazım çünkü ona göre bir işleyiş öğretirler sana belediye de öğrendiğin ile özel sektörde iş yapamazsın onu söyleyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı