Belediyenin kullanıma açtığı Wi-Fi'a bağlanmak risk taşır mı?

natureex

Picopat
Belediyenin kullanıma açtığı Wi-Fi'ya bağlandım. Riski var diye biliyorum. Telefonumda kayıtlı Wi-Fi'ler kısmında ev Wi-Fi gözüküyordu. Şifresine, daha doğrusu Wi-Fi'nin kendisine erişim sağlamış olabilirler mi? Telefonumda özel bir bilgi yoktu. Eve gitmeden hemen format çaktım. Bir şey olur mu? Sızabilirler mi bu saatten sonra?

HTTPS kullanmayan sitelerde görünür ne yaptığın. Çoğu data ama şifrelenip gönderiliyor, o yüzden çok önemi yok.

Şifresi olmayan veya ortak ağlarda her zaman bir risk vardır.

Bu kadar endişe etmenize gerek yok hocam bir şey olmaz bu arada yaşınız kaçtı acaba?

Hocam sakin olun. Bu kadar önleme gerek yok.

Elbette halka açık bir internet ağına bağlanmak risklidir. Biz henüz yeni yeni bu özel durumla karşılaşsak da sistemlerimizin çoğunda veya bazı internetli program veya oyunlarda bir ağa bağlanırken halka açık olup olmadığını, buna göre tedbir ve risk almak gerektiği hususunda uyarı alırız.

Risk vardır elbet ama kimse (örn.) İETT'de giderken milleti hacklemez.

Ayrıca bu tarz meselelerin kurtuluşu format değildir. Adam bir kere sızmışsa sızmıştır ve o sızmayı o an yapmıştır. Sonradan veya o an format atmak zaten bir işe yaramaz çünkü çaresi o değil. Laptopun şarjı bitti diye format atmak gibi bu. Ama bir şey olmamıştır zaten, çok da takmayın.

Modemi resetleyin ve Wi-Fi'nin şifresini değiştirin. Ayrıca bu kadar tedirginliğe gerek yok. Yukarıda da söylendiği gibi tedbir amaçlı VPN kullanmak iyi bir seçenek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…