Hadi ya ben bunu bilmiyordum çok teşekkürler sahil kenarında hacker bilgilerimi çalacaktı.Hackerler bilgilerini çalar.
Sende o potansiyel var.Hadi ya ben bunu bilmiyordum çok teşekkürler sahil kenarında hacker bilgilerimi çalacaktı.
Hocam o andan sonra format atmak bir işe yaramaz dediniz telefonumda önemli bir verim yoktu zaten artı kaspersky yüklüydü format atma sebebim arkadan zararlı bir yazılım yüklediyse bunlar zaten formatla gitmiyor mu ben neredeyse her gün telefonuma format atıyorum çok endişelenmedim ama ev ağım kayıtlıydı. Ondan endişelendim formatla gitmesi gerekiyor değil mi zararlı yazılımın kaspersky ile taradım bir şey bulmadı siz sonradan atmakla düzelmez demişsiniz ömür boyu ne yapıldığını bilemeden bunu mu düşüneceğim çözümü bu değilse çözümü nedir o halde?Hocam sakin olun.Bu kadar önleme gerek yok.
Elbette halka açık bir internet ağına bağlanmak risklidir. Biz henüz yeni yeni bu özel durumla karşılaşsak da sistemlerimizin çoğunda veya bazı internetli program veya oyunlarda bir ağa bağlanırken halka açık olup olmadığını, buna göre tedbir ve risk almak gerektiği hususunda uyarı alırız.
Risk vardır elbet ama kimse (örn.) İETT'de giderken milleti hacklemez.
Ayrıca bu tarz meselelerin kurtuluşu format değildir. Adam bir kere sızmışsa sızmıştır ve o sızmayı o an yapmıştır. Sonradan veya o an format atmak zaten bir işe yaramaz çünkü çaresi o değil. Laptopun şarjı bitti diye format atmak gibi bu. Ama bir şey olmamıştır zaten, çok da takmayın.
Sende de insanları yargılama potansiyeli var herkes bu konulara vakıf olmak zorunda değil dalga geçmen hoş bir davranış değil.Sende o potansiyel var.
Tavsiyen için teşekkür ederim benim sorum şimdiki zaman içindi yani telefonumda önemli bir veri yoktu ev ağımın gözükmesi dışında arkadan biri zararlı yazılım yüklediyse format atmamın amacı buydu bu formatla gitmiştir sorun yok değil mi artı AV yüklüydü telefonumda önlem olarak birdaha bağlanırsam VPN işe yarar mı?Ortak ağlar her zaman risk taşır. O yüzden birdahakine daha dikkatli olmanı tavsiye ediyorum![]()
AV yüklüydü bağlanırken telefonumda çokta özel bir veri yoktu dediğinizi dikkate alıyorum zaten teşekkürler. VPN kullanacağım bundan sonra benim sorum şuydu eğer arkadan zararlı bir yazılım yüklendiyse formatla bu düzelir mi yani şu an bir sorun yoktur değil mi ki öyle duruyor. Tarama da yaptım.Modemi resetleyin ve Wi-Fi'nin şifresini değiştirin. Ayrıca bu kadar tedirginliğe gerek yok. Yukarıda da söylendiği gibi tedbir amaçlı VPN kullanmak iyi bir seçenek.
Hocam siz mevzuyu çok farklı anlamışsınız. Ortak ağa bağlanıp zararlı yazılım atmak falan yok. Telefonunuza da her gün format atmayın. Tedbir değil bu, evham olur. Zararlı yazılımlar durduk yere yüklenmez telefonunuza. Telefona hiçbir zaman yüklenmez zararlı yazılım. Anca sizin çabalamanız lazım bunun için. Format atmaya gerek yok çünkü zararlı yazılım yok. Ayrıca ev ağınız kayıtlı olsun, n'olmuş? Bunu demenizi hâlâ anlayamadım.Hocam o andan sonra format atmak bir işe yaramaz dediniz telefonumda önemli bir verim yoktu zaten artı kaspersky yüklüydü format atma sebebim arkadan zararlı bir yazılım yüklediyse bunlar zaten formatla gitmiyor mu ben neredeyse her gün telefonuma format atıyorum çok endişelenmedim ama ev ağım kayıtlıydı. Ondan endişelendim formatla gitmesi gerekiyor değil mi zararlı yazılımın kaspersky ile taradım bir şey bulmadı siz sonradan atmakla düzelmez demişsiniz ömür boyu ne yapıldığını bilemeden bunu mu düşüneceğim çözümü bu değilse çözümü nedir o halde?
Ayrıca güvenliğinizden endişe edip VPN kullanıyorsunuz. İyi de hâlâ %100 güvenli değilsiniz ki. VPN sizin verilerinizi (cihazdaki veri değil, internete bağlanırkenki kimliğinizi) direkt olarak internete vermek yerine şifreleyip veriyor.VPN kullanacağım bundan sonra...
Hocam siz mevzuyu çok farklı anlamışsınız. Ortak ağa bağlanıp zararlı yazılım atmak falan yok. Telefonunuza da her gün format atmayın. Tedbir değil bu, evham olur. Zararlı yazılımlar durduk yere yüklenmez telefonunuza. Telefona hiçbir zaman yüklenmez zararlı yazılım. Anca sizin çabalamanız lazım bunun için. Format atmaya gerek yok çünkü zararlı yazılım yok. Ayrıca ev ağınız kayıtlı olsun, n'olmuş? Bunu demenizi hâlâ anlayamadım.
Teknoloji böyle çalışmıyor hocam. Telefonunuzun içi tek bir oda değil ki adam içine sızıp ne var ne yok alıp bir de zararlı şeyler bıraksın. Yanlış anlamayın hocam, küçümsemek amaçlı falan demiyorum, sizinki teknolojik bilgi değil, saf korku. Her gün boşa format atıyorsunuz. Bu "bence" değil, gerçekten her gün boşa format atıyorsunuz.
Ayrıca güvenliğinizden endişe edip VPN kullanıyorsunuz. İyi de hâlâ %100 güvenli değilsiniz ki. VPN sizin verilerinizi (cihazdaki veri değil, internete bağlanırkenki kimliğinizi) direkt olarak internete vermek yerine şifreleyip veriyor.
Yani VPN'i güvenli kargo merkezi gibi düşünün, oraya bazı kimlik bilgilerinizi gönderiyorsunuz ve onlar da onu bi' güzel koruma altına alıp ulaşacağı yere, mesela technopat.net/sosyal'e ulaştırıyor. Fakat o merkezin sizin gönderdiğiniz bilgileri paketlemesi için onları görmesi gerekiyor. Teknoloji gereği. Bu da demek oluyor ki veriniz internete girerken girdiğiniz her yere gitmek yerine (çünkü sistem çalışması gereği girebilmeniz için her yerin görmesi lazım) VPN'e veriyorsunuz. E VPN'in bu verileri satmadığını, verilerinin çalınmayacağını nereden biliyorsunuz? Hele kapalı kaynak kodlu veya yarı açık kaynak kodluysa gene bir manası kalmıyor. Aradaki tek unsur sizin "güven"iniz oluyor.
İnternette tam olarak anonim olamazsınız. Bir yerden çatlak veriyorsunuz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.