Bellek yükseltilirse sistem FPS'i yükseltilir mi?

veysel672

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
Asus prime a320m-a
İşlemci
Rayzen 5500
Bilgisayarım 16 GB RAM'a sahip 64'e çıkarsam Fortnite'ta ne kadar FPS artar?

Son düzenleyen: Moderatör:

Fazla artış olacağını düşünmüyorum hocam oynasa en baba 5 bilirimedin 10 FPS artar RAM MHz'leri etkili ama elinizdeki RAM'ler kaç MHz bilmiyorum ama 3200SE 3600'lük yapabilirsiniz elinizdekileri çıkartıp o biraz daha etkiler.

Hissetmeyeceğin kadar az fps artışı olur. O bütçe ile ekran kartını yükseltirsen çok daha etkili olur. Ekran kartı nedir sistemindeki?

RAM'ler çok etki etmez FPS'e, tabii benim gibi önceden 1x16 kullanıyorsan ardından Dual Channel'e geçersen en azından belli edecek kadar bir performans artışı olur 5 - 7 FPS, aldığın RAM'in MHz değeride önemli tabii.

Çoğu güncel oyun 16 GB RAM'e optimize şekilde çalışıyor. Mesela ben 16 GB RAM kullandığım zamanlarda Cyberpunk oyunum, WoT ve WoW oyunlarım 13GB bellek kullanırdı bende 64 GB'a geçtim FPS'te artış olmadı ve oyunların RAM kullanımları da değişmedi yine 13-14 GB kullanıyorlar. Bu bakımdan oyun için RAM yükseltmesi yapmanın faydası yoktur. Ben RAM belleklerimi farklı bir amaç için yükselttim öte yandan da bu durumu tecrübe etmiş oldum.

FPS'i arttırabileceğim parçalar neler işlemci Ryzen 5500.
Ekran kartı 4060.
RAM 16 GB.
Anakart ASUS Prime A320M-A

FPS'i arttırabileceğim parçalar neler işlemci Ryzen 5500.
Ekran kartı 4060.
RAM 16 GB.
Anakart ASUS Prime A320M-A
İşlemci tabanlı oyunları fazla oynuyorsanız Valorant, CS2 vb. İşlemcinizi yükseltebilirsiniz. Anakart biraz düşük kalmış, Ramlerde 1x16 ise 2x8 geçebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…