'Ben Metruk Bina Hastasıyım' Diyen Soylu Artık Hukuka Gerek Duymayacak

izmirkartali

Megapat
Katılım
30 Mayıs 2019
Mesajlar
9.667
Makaleler
1
Çözümler
59
Yer
İzmir
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile kavgasına neden olan "metruk binalar" üzerine konuştu. Geçmişte "hukuk arkamızdan gelsin" diyen Soylu satır arasında, yıkım için mahkemeye değil valiye yetki verildiğini açıkladı.

AKP hükümetinin son döneminde, devlet içerisindeki gruplar arasındaki güç mücadeleleri kamuoyu önünde yaşanmaya başlandı.

Güç kavgaları, kimi zaman parti içindeki kişiler kimi zaman da 15 Temmuz’dan sonra FETÖ’den boşalan bürokrasideki koltuklar için cemaatler arasında yaşandı.

KAVGANIN BAŞ AKTÖRÜ

Bürokrasideki kavganın merkezinde yer alan isim ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ydu. Soylu önce Emniyet ve İçişleri’nde kendisine rakip gördüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile karşı karşıya geldi.

AKP’nin iki önemli ismin arasındaki gerilim kameralara da yansıdı, Soylu’nun Albayrak’a omuz attığı anlar, manşetlere taşındı.

ALBAYRAK’IN İSTİFASININ ARDINDAN GÜL’LE KAVGA

Albayrak’ın istifasının ardından Soylu yeni bir bakanla daha karşı karşıya geldi: Eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül.

Bakan Soylu geçen yıl yaptığı açıklamada, “Metruk binalarda uyuşturucu kullanılıyor. Muhtarlar diyor ki ‘Mahkeme kararı var yıkamıyoruz.’ Ya arkadaş sen gece yık, mahkeme kararı bizim arkamızdan gelsin” demişti. Soylu’nun hukuku bir kenara atıp “arkamızdan gelsinler” dedi.

Siyaset kulislerinde Soylu ile sık sık tartıştığı söylenen Gül, Soylu’nun sözlerine “Bizim rehberimiz hukuktur, bizim rotamız hukuktur, bizim kılavuzumuz hukuktur. Biz yapalım hukuk arkadan gelsin değil, hukuk önden yürüsün biz ona göre kendimizi ayarlayalım anlayışıdır hukuk devleti” diye yanıt verdi.

Gül’ün “hukuk devleti” vurgusu Soylu’ya geri attırdı, sözlerini "Lafa takla attırdılar. Biz hukukun adamlarıyız” diye düzeltti.

“Metruk bina” tartışması iki bakan arasındaki kavganın, sadece kamuoyuna yansıyan bölümüydü.

GÜL’ÜN İSTİFASINDAN SONRA SOYLU’DAN YENİ ‘METRUK BİNA’ ÇIKIŞI

Gerçek Gündem'den Furkan Karabay'ın haberine göre,
Abdülhamit Gül’ün geçen aylarda Adalet Bakanlığı’ndan istifa etmesinin ardından Soylu, bugün yaptığı açıklamada yeniden metruk binaları gündeme getirdi.

Bakan Soylu, Esenyurt'ta Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nin açılış törenin bir konuşmada Gül ile kavgasına sebep olan “metruk bina yıkımından” bahsetti. Daha önce “Hukuk arkamızdan gelsin” diyen Soylu, “Bugüne kadar 113 bin 158 metruk bina tespit ettik. 78 bin 537’sini yıktık” dedi.

“BEN METRUK BİNA HASTASIYIM, BENİ BAĞIŞLAYIN”

Soylu açıklamasının devamında “metruk bina hastası” olduğunu söyledi ve mahkeme kararı olmaksızın kaymakam ve valilere nasıl yıkım emri verdiğini anlattı:

“Geçen gün Zeytinburnu’nda muhtarlardan birisi dedi ki ‘bizim burada iki tane bina var uzun zamandır yıkılmıyor’. Kaymakam ve belediye başkanımıza dedim ki ‘gece 12’yi görmeden biz burayı yıkmış olalım’. Ben metruk bina hastasıyım, beni bağışlayın.”

MECLİS’TE YASAL DÜZENLEME

Soylu devamında yaptığı açıklamda, Gül ile hukuk tartışmasına neden olan yıkım kararlarını artık yargının değil kendisine bağlı makamların verdiğini ifade etti.

Soylu konuyla ilgili “Bu konuda Allah razı olsun Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden de imar kanunun ilgili maddesine ilave yaparak valilerin iradesine koyduk” dedi.

Soylu, Gül ile tartışmalarını şiddetlendiren konuyu, Meclis’te yapılan düzenlemeyle kendi iradesi altına aldı. Soylu, geçmişte söylediği gibi “mahkeme kararını arkasından getirmemiş”, artık mahkeme kararına dahi ihtiyaç duymayacağı yeni bir düzen kurmuş oldu.

Haber, Gerçek Gündem: ‘Mahkeme kararı arkamızdan gelsin’ demiş Gül ile kavga etmişti: ‘Metruk bina hastası’ Soylu artık hukuka gerek duymayacak
 
Son düzenleme:
Şu üsluba bakar mısınız... Yeni değil ama, gerçekten yakışmıyor bir devlet bakanına.
Diğer saray bakanları da niteliksiz ve iş bilmezler ama en azından üsluplu konuşuyorlar. Ulaştırma bakanı denen zat hariç.
Hey gidi hey, siyasal islamın ülkeyi getirdiği duruma bak. Yozlaşmayan tek değer kalana kadar devam edecekler gibi görünüyor...
 
Yukarı mahallemizde bir adet metruk terk edilmiş bir bina var. Dışarıdan çok eski durmuyor fakat kolonları falan hep yıkılmış, içi harabeye dönmüş. Hem sokakta oynayan çocuklar için hem de mahalle sakinleri için sıkıntılı bir durum.
 
Bir metruk bina söyleminden nerelere gitmişer :) oldu olacak Süleyman Soylu'nun çocukluğuna yada Osmanlı'ya kadar gitseler iyimiş.

Süleyman Soylu sert kaba tipik karadenizli olabilir ama işini iyi yaptıkça terör ile terörist ile FETO ile mücaldele ettikçe asayiş konularında kafa yordukça birilerinin kuyruğuna basmaya devam ettikçe sürekli saldırılıyor ve hakkında saçma sapan alakasız haberler yapılıyor gibi geliyor bana.

Adam İçişleri Bakanı ve metruk bina demek nerede tinerci uyuşturucu bağımlısı alkolik hırsız arsız varsa onların mekanı demek. Her binanın yıkımı için dava açılsa en az 2-3 yıl sürer bir dava. Üstüne yıkım kararı çıktı diyelim bu sefer karşı dava veya temiz süreci desek oldu sana 5-6 yıl bir binanın yıkım işi. Bu yıkım onayının valiliklere verilmesi neden bazı insanları rahatsız eder ki? Sonuçta yasal olarak meclisten geçmiş bir kanun bu. Şehir içinde metruk bina görmek hoşunuza flan mı gidiyor?
 

Geri
Yukarı