Benelli 125-S mi Pulsar NS 125 mi?

Yani yavaş ve ekipmanlı sürerseniz tehlikeden ziyade masraflı bir yol olur. Ancak yavaş sürün desem bile motosiklete bindikten sonra pek de faydası kalmıyor, insanın eli gidiyor.

Ekipmansız bakkala bile gitmemek gerek aslında ama insan özellikle bir de sıcak şehirlerde oturuyorsa kaskı montu takmak istemeyebiliyor.

Ikisi de bisiklet sayilir motor gucleri acisindan. Kaliteli duzgun calisan ABS olan bir motosiklet olmasina dikkat et ve iyi de bir lastik tak aldiktan sonra. Tavsiyem en az 250cc al cunku bunun da alti cok dusuk gelir ve dusuk cclere cok teknoloji koymuyorlar abssiz falan oluyor genelde.

Benelli İtalyan marka, ülkemizde İtalyan malları çok tutulmuyor. Pulsar'ın yedek parça ve servis ağı daha geniş.
Benelli'nin sahibi Çin şu anda.

Bu iki motor arasında kaldım. Kullanıcıları varsa eğer bilgilendirebilir mi? Parça kalitesi nasıldır, parça sıkıntısı çeker miyim? Servis nasıl?
NS125 öneririm. Parçaları NS200 ile aynı ve bakkalda bile bulursun parçasını. Servisleri de çok var fakat Benelli için aynısını söyleyemem.

Kuzenim dominardan benelliye geçti. 250'lik olduğu için bastı biraz ama pompa yağ yetiştiremedi motor kitledi dağıldı. Bir dünya masraf çıkardı. Ayrıca hem parçası hem ustası sıkıntı. Benelliye hiç girme.

Benelli daha kaliteli fakat özellikle yeni başlıyorsanız bence Pulsar. En azından bir sorun olursa her türlü çözümü bulunuyor. Yedek parça vb çok rahat temin ediliyor.

Ikisi de bisiklet sayilir motor gucleri acisindan. Kaliteli duzgun calisan abs olan bir motosiklet olmasina dikkat et ve iyi de bir lastik tak aldiktan sonra. Tavsiyem en az 250CC al cunku bunun da alti cok dusuk gelir ve dusuk cclere cok teknoloji koymuyorlar abssiz falan oluyor genelde.

A1 ehliyet olduğu için 125CC'yi geçemem.

Benelli'nin sahibi Çin şu anda.

NS125 öneririm. Parçaları NS200 ile aynı ve bakkalda bile bulursun parçasını. Servisleri de çok var fakat Benelli için aynısını söyleyemem.

Ns 125'in hem lastikleri bana ince geliyor hem de göstergesi çok eski tarzda o yüzden Benelli ile kıyaslamıştım ama şimdi fikrim değişti.

A1 ehliyet olduğu için 125CC'yi geçemem.

Ns 125'in hem lastikleri bana ince geliyor hem de göstergesi çok eski tarzda o yüzden Benelli ile kıyaslamıştım ama şimdi fikrim değişti.
Benelli'nin ne ustasını doğru düzgün bulursun ne önemli parçalarını. Hadi buldun diyelim ya şanlısındır ya da beklemişsindir bir süre. Dış görünüş vesayre Benelli bence daha iyi ama kalite ve olanak Bajaj.

Pulsar en azından hint malı Çin malından kat kat iyidir tek sorunu vida atmasıdır onu da aldığında sıkarsın olur biter bende Raider var Benelli'yle bir kere kavşakta denk geldim ben görmedim bastım 110 da yanıma geldi ben 108 giderken o 110 gidiyordu çok bir fark yok bu motorlar arasında hepsinin düz yolda en fazla gördüğü 115 oda rüzgarsız olacak falan filan boş iş yani görünüş açısından millet Benelli diyor ama bence çok da güzel değil kuyruğu rezalet ötesi kuyruk iptali yapınca motor çok küçük duruyor artçı koltuğu çok kötü koruma demirleri şase çatlatıyor ve bazı kronik sıkıntıları da vardı ön kafa KTM çakması.

Bajaj tercih edersen parça sorunu yaşamazsın ve ustasını kolay bulursun. Ayrıca makine hint kalitesi. Bence Japon'lardan sonra en kaliteli motorları hintler üretiyor. Atiklik konusunda Benelli daha atik ama top Speed birbirlerine çok yakın. Tercihini NS125'ten yana kullanmanı öneririm. Her şey hız değil fren kalitesi parça kalitesi vs.'de önemli. Ns 125'te abs mevcut.

Geri
Yukarı