BenQ GW2406Z vs BenQ GW2470HL

kwimy

Decapat
Aşağıda belirttiğim iki monitör arasında kaldım. Sizce hangisini almalıyım? En çok şunu merak ediyorum:
Adaptörlü monitör(IPS Panel olan) uzun süreli kullanıldığında sorun çıkarır mı yoksa dahili güç kaynaklı olan(AMVA+ Panel olan) daha mı kullanışlıdır? Yardımcı olursanız sevinirim.
  1. BenQ GW2406Z 23.8" 5ms IPS Panel (Harici güç kaynağı ile)
  2. BenQ GW2470HL 23.8" 4ms AMVA+ Panel (Dahili Güç kaynağı ile)

Son düzenleyen: Moderatör:
Monitör satın alırken dahili güç adaptörüne mi yoksa harici güç adaptörüne mi sahip olduğuna bakmadan önce; göz atman gereken çok daha önemli noktalar mevcut.
Yani bir monitör harici adaptöre sahip diye veya dahili adaptöre sahip diye daha çabuk bozulur gibi bir durum yok; kaliteli devreler kullanırsan hiçbir şey olmaz. Haricinin avantajı nedir? Garantisi bitip de bozulduğunda 2 dakikada değiştirirsin adaptörü. Ama kolay kolay bozulduğuna da şahit olmadım.

Benim sağda harici adaptörlü solda ise dahili monitörüm bulunuyor, ikisi de yıllardır en ufak problem çıkartmadan hizmet ediyor bana. Harici olanın kablosu gevşiyor bazen :) Ayak parmağımla ittiriyorum :)

İki monitörden birisi AV panel, diğeri IPS panel; bence sen ne amaçlı kullanacağından bahsetmeye başla, ona göre bilinçli bir yönlendirmede bulunalım.

Ben Sosyal medyada takılma , arada tasarım amaçlı kullanma ve bazen de oyun oynamak için bir monitör arıyordum. Vermiş olduğunuz cevap sayesinde de belirttiğim IPS Panel monitörün bunları karşıladığını fark ettim ve sipariş ettim. Diğer benzer konularda yaptığınız yorumları da okudum onlarında çok faydası Teşekkürler :)

Doğru bir karar vermişsiniz, hayırlı uğurlu olsun :) Kargo gelince burada paylaşır ve bir iki ufak kullanıcı deneyimi paylaşırsanız memnun oluruz :)

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı