BenQ RL2455HM Vs BenQ GL2460HM

fluisteren

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar başlıkta belirttiğim 2 monitör arasında kaldım, RL2455HM'yi 780, GL2460HM'yi ise 580 liradan buldum. Aralarında 200 liraya değecek bir fark var mı ? GTX1070 sistemim için almayı planlıyorum.

Bu arada aynı fiyat aralığında daha iyi bir monitör tavsiyeniz varsa dikkate alabilirim.

RL2455HM MOBA ve Konsol oyuncuları için tasarlanmış, 1 MS GTG tepkime süresi, Black eQualiser teknolojisini barındırıyor. GL2460HM İse biraz daha ofis kullanımına yöneltilmiş özellikleri var. Black eQualiser yok, 2MS GTG tepkime süresi var. Oynadığınız oyuna göre değişir. Mesela CS:GO oynuyorsanız Black eQualiser işinize yarayacak bir teknoloji. Bence biraz daha para biriktirip Asus VG248QE gibi en ucuz 144HZ bir monitör almanız daha yararlı olur. 144HZ monitörler ucuzlamaya başladı. Yaygınlaşacak yakında.

RL2455HM MOBA ve Konsol oyuncuları için tasarlanmış, 1 MS GTG tepkime süresi, Black eQualiser teknolojisini barındırıyor. GL2460HM İse biraz daha ofis kullanımına yöneltilmiş özellikleri var. Black eQualiser yok, 2MS GTG tepkime süresi var. Oynadığınız oyuna göre değişir. Mesela CS:GO oynuyorsanız Black eQualiser işinize yarayacak bir teknoloji. Bence biraz daha para biriktirip Asus VG248QE gibi en ucuz 144HZ bir monitör almanız daha yararlı olur. 144HZ monitörler ucuzlamaya başladı. Yaygınlaşacak yakında.

Casual ps4 ve pc kullanımı için almak istiyorum o yüzden Black eQualiser gibi şeylere açıkçası çok ihtiyacım yok, ps4'de çoğu oyun 30-60 fps'e kilitli olduğundan ve PC'de de çok az FPS oynadığımdan 144hz'e ne kadar ihtiyacım var ona emin değilim. Dediğiniz monitör 1100 lira ve aradaki 500 liralık fark ne kadar değer emin olamadım.

BenQ 24" XL2411Z 1ms/144Hz Full HD Gaming Led Monitör

Bu nasıl hocam ?

Hocam karşılaştırmaları izledim. Bu monitörü bende düşünüyordum da kontrast oranı kötü. Ve monitörün base'si yani ayağı baya ucuz hissettiriyormuş. Onun dışına BenQ biraz daha yeni. FPS oyunundan kastınız competitive yani rekabetçi oyunlar ise 144HZ şart. Eğer BF4 gibi oyunlar oynuyorsanız FPS olarak. 1MS'de yeterli olacaktır. CS:GO oynuyorsanız 144HZ şart. Onun dışında önerdiğim ve sizinde önerdiğiniz monitör'e PS4 bağlanabilir. Ama tek başına PS4'ü 144HZ'e bağlamakta mantıklı değil. Yani kullanımınızın ağır olduğu cihaza göre alın. PS4 Çok kullanıyorsanız 1MS BenQ RL2455HM alın.

Hocam karşılaştırmaları izledim. Bu monitörü bende düşünüyordum da kontrast oranı kötü. Ve monitörün base'si yani ayağı baya ucuz hissettiriyormuş. Onun dışına BenQ biraz daha yeni. FPS oyunundan kastınız competitive yani rekabetçi oyunlar ise 144HZ şart. Eğer BF4 gibi oyunlar oynuyorsanız FPS olarak. 1MS'de yeterli olacaktır. CS:GO oynuyorsanız 144HZ şart. Onun dışında önerdiğim ve sizinde önerdiğiniz monitör'e PS4 bağlanabilir. Ama tek başına PS4'ü 144HZ'e bağlamakta mantıklı değil. Yani kullanımınızın ağır olduğu cihaza göre alın. PS4 Çok kullanıyorsanız 1MS BenQ RL2455HM alın.

Asıl amacım yeni çıkanlar oyunları oynayıp, arada bir BF1, Overwatch ya da en basitinden NBA falan oynayıp, günlük casual kullanmak, CS gibi competitive oyunlarda başarılı değilim en fazla Rocket League falan oynarım yani üst düzeyde. Bunları göz önünde bulundurursak bu saydığımız 4 monitörden hangisi daha iyi olur ? 5300 bütçeli bir sisteme koyucam bunu onu da göz önünde bulundurursak iyi olur.

http://www.imgim.com/4343incir9630405.jpg

Bu da sistemim, 144hz almaya karar verirsem diğerlerinden kısmam gerekicek.

Son düzenleme:
Hocam sisteminizde şöyle bir değişiklik yaptım. Nvidia'nın GTX 1070'i yerine daha ucuz olan RX 480 koydum. Fiyatı yaklaşık olarak R9 390 ile aynı olur. Hem daha ucuz, hem de performansları hemen hemen yakın. Belki biraz daha gerisindedir fakat fiyatına göre iyi bir performans sergiliyor. Nvidia artık bence daha üst kesimlerin tercihi. Her neyse şimdi şöyle bir şey düşündüm. Ekran kartı alacaksınız zaten. Neden daha fazla para verip entegre GPU'ya ekstra para veresiniz ki? Sıklıkla kullanmayacaksınız bile. Saat hızı düşük olabilir. Onun içinde soğutucu alıp base clock'unu artırarak O.C yapabilirsiniz. Tüm anakart üreticileri "non k CPU" lara O.C desteği veriyor. I3 bile O.C edilebiliyor. Bu şekilde bir konfigurasyon ile Hem 144Hz alabilir, hemde paranız cebinizde kalabilir. Sisteme SSD eklemeyi unutmuşum. SSD seçimini ve boyutunu size bırakıyorum. Saygılar :)
leleelle.png

Bütçe var ise kesinlikle 144hz almalısın monitör bir kere alınan ve kolay kolay değiştirilmeyen bir parça. Fakat 500 liraya değecek bir fark varmı dır açıkçası bir şey diyemeyeceğim. Konsolda da kullanacaksan RL2455HM düşünmelisin.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı