BenQ XL2411Z Hz Ayarlama

Selim, denemeden bir şey söylemek zor. Sonuçta sinyal aldığın kaynak yine HDMI olacak ve 144hz alman zor gibi.
Bana kalırsa durumu bu kadar zorlamana gerek yok, 144hz ile 120hz arasında kayda değer bir fark olmayacaktır.

Selim, denemeden bir şey söylemek zor. Sonuçta sinyal aldığın kaynak yine HDMI olacak ve 144hz alman zor gibi.
Bana kalırsa durumu bu kadar zorlamana gerek yok, 144hz ile 120hz arasında kayda değer bir fark olmayacaktır.
1080çözünürlükte 120hz alıyorum 1280 de alabilirmiyim ekranımın buyumesi açısından söylüyorum

Ben senin bu çözünürlük ayarını hala anlayamadım. Doğal çözünürlüğü 1920x1080 zaten, bu çözünürlüğün üstüne çıkamazsın altında kullanmanda doğru olmaz. Hz konusunda da bir değişiklik olacağını sanmıyorum.

1080çözünürlükte 120hz alıyorum 1280 de alabilirmiyim ekranımın buyumesi açısından söylüyorum

Bu monitörü Vatan'da indirim var diye aldım. (1080TL)
Ama bi garip?
Misal internette çok birşey yok, hatta Türkçe olarak hiç birşey yok desek yeridir. Açıklamalarına baktığımda pro oyuncuların ayarları yüklenmiş misal:
FPS1: Counter-Strike 1.6
FPS2: Counter-Strike:Source için denmiş. Peki bende FPS3 diye bir Gamer Mode (Picture Mode) var. Bunun ne olduğu hiç bir yerde yok.
Low Blue Light ı açmalı mı napmalı, blur reduction on mu off mu olmalı, AMA nedir? Hiç konuşulmamış sanki Türkiye'de. Bunları kullananlar yok mu ya.

Berkay, 144hz için DisplayPort veya DualLink DVI kablosunu kullanman gerekiyor.
Senin durumun için şöyle bir şey deneyebiliriz:
Monitör kutusundan DL-DVI kablosu çıkmıştır. Bu kabloyu kullan, tabi laptopa bağlamak için yine bir dönüştürücü kullanman gerekecek. Şöyle bir dönüştürücü kullanabilirsin:
Dark DVI-D - HDMI Dönüştürücü (DVI-D dişi - HDMI erkek)
Ya da şu kabloyu alıp dönüştürücü ile uğraşmazsın:
Dark 1.8m (24+1) DVI - HDMI Çift Yönlü Görüntü Bağlantı Fiyatı
144hz'i alma garantisi veremem ama en azından elindeki mevcut sistemle şansımızı denemiş oluruz.
Çözünürlüğü neden fullhd yapmıyorsun? Monitörün 1080p, biliyorsun değil mi?
Merhabalar elimde 144 hz oyuncu monitörü mevcut.Laptopum monster marka gaming laptop.Ama dvi girişi yok.Hdmi var.Ben dvi/hdmi dönüşümlü kablomu kullanırsam 60 hertz yukarısı (120 felan) görürüm yoksa sağlam hdmi kablosu alarakmı.(arkadaşın 15 tl lik hdmi kablosundan 60 hertz yukarsını alamadık.).Teşekkürler

Bende Monster laptopla 144HZ monitörü bağlayıp kullanmıştım, ama benim laptop da mini display port çıkışı vardı 144HZ i almada herhangi bir problem yaşamadım.
HDMI kablo ile 120HZ alan arkadaşlar olmuştu, farklı kablolarla deneyin sürücüleri kontrol edin güncel olması açısından, özellikle Intel HD grafik'in güncel olmasına dikkat edin....

Bende Monster laptopla 144HZ monitörü bağlayıp kullanmıştım, ama benim laptop da mini display port çıkışı vardı 144HZ i almada herhangi bir problem yaşamadım.
HDMI kablo ile 120HZ alan arkadaşlar olmuştu, farklı kablolarla deneyin sürücüleri kontrol edin güncel olması açısından, özellikle Intel HD grafik'in güncel olmasına dikkat edin....
Benim laptopun modeli abra a5 v4.1 bunda display portu ile dvi çıkışı malesef yok.Bunu araştırmadan 144 hz monitör aldığıma pişmanım açıkçası.En azından 120 hertz yakalayabilme imkanım olursa satmadan kullanmayı düşünüyorum.Hdmi kablosunun 1.4,1.4a,1.4b sürümleri mevcut öneriniz olabilir mi ?

Birde para döküp 120 hertz alamama durumu söz konusu.Netten sipariş veriyim mi vermiyim mi karar veremedim.

Şuan mevcut kablo ile 60HZ'in üzerini görememen de kafa karıştırıyor. 144HZ olmasa da o değere kadar 75 - 85 - 100 - 120 değerlerinden bir kaçının seçilebilir olarak çıkması gerekirdi.
Bana sorarsan kaliteli bir kablo ile tekrar dene, HDMI 1.4 olarak 4K çözünürlük aktarabilen kablolara bak. a veya b olmasının kayda değer bir fark oluşturacağını düşünmüyorum.
Inca IHS-03 3m Altın Uçlu 4K Ultra HD 3D HDMI Kablo Fiyatı

Şuan mevcut kablo ile 60HZ'in üzerini görememen de kafa karıştırıyor. 144HZ olmasa da o değere kadar 75 - 85 - 100 - 120 değerlerinden bir kaçının seçilebilir olarak çıkması gerekirdi.
Bana sorarsan kaliteli bir kablo ile tekrar dene, HDMI 1.4 olarak 4K çözünürlük aktarabilen kablolara bak. a veya b olmasının kayda değer bir fark oluşturacağını düşünmüyorum.
Bir arkadaşta daha HDMI kablosu var.Onu da deneyeceğim.Ondan sonra sizin önerdiğinizi temin etmeyi düşünüyorum.Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Arkadaştan aldığım 1.4 versiyon kabloda 60 hertz üstüne çıkmadı.1024 768 çözünürlüğünde 75 hertze çıkıyor maximum 1920 1080 de 60 üstü yok.İnş önerdiğiniz kabloda olur.Başka seçeneğim kalmadı :(

Ertunç, belki de laptopın HDMI çıkışı en fazla o kadar çözünürlük ve hertz değerini destekliyordur. MONSTER teknik desteği arayıp daha detaylı ve sağlıklı bilgiler alabilirsin.
Bende fazla yardımcı olamıyorum sana...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı