Benq xl2730z ile 144 Hz oyun oynarken ekran kararma sorunu

Ümit Türkmen

Kilopat
Arkadaşlar henüz yeniyim, bu yüzden kusura bakmayın. Monitörü yeni aldım ama GTA 5, Farcry 4 gibi oyunlarda 144 HZ'e ekran gidip geliyor. Yani ekran kararıp tekrar düzeliyor. Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz sevinirim. Son sürücüler yüklü (AMD 15.10 beta). Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle güzel bir ürün seçmişsiniz, bende de xl2420g mevcut. Sorunu tam olarak anlayamadım ama bunu sadece oyunlarda mı yapıyor? Masaüstü, film veya nette gezerken de aynı sorunu yaşıyor musunuz?

Teşekkür ederim. Sadece oyunlarda oluyor. O da 144 Hz yapınca. Yalnız şöyle bir durum var farkettiğim, windows 10 64 bit kullanıyorum. Formattan sonra, windows update yapmadan önce bir sorun çıkmadı. Yabancı forumlarda araştırdım. Update yaparken amd sürücüleri yükledikten sonra olduğunu farkettim.

Anladım, DP ve HDMI 2.0 girişlerini kullanıyorsun değil mi 144hz için. DVI ve HDMI 1.4 portları 144hz e kadar destek vermiyor. Bir de Free-Sync için AMD nin sitesinde driver gördüm, acaba onla ilgili olabilir mi? NVIDIA da öyle birşey yok bildiğim kadarıyla. Sadece ekran kartı sürücünü kuruyoruz.

Evet, freesync için dp gerekiyor. Ekran kartının sürücüleri freesync sürücüleri ile entegre. Tanıyıp aktif etmemi istiyor zaten. Sorun zannedersem windows update kaynaklı. Ancak bu akşam tekrar ilgilenicem.

Sorunun kaynağını hala bulamadım. Windows 7 yükledim, devam ediyor. :lanet:

Artık monitörden şüpheleniyorum. Olmadı değişime vericem.

Tamam. Az önce teknik servisle görüştüm. Hemen hemen aynı şeyleri konuştuk. Diğer portlarıda denicem. Buradan tekrar dönüş yaparım durum hakkında. Sağolasın.

Çözüldü. Berat kardeş sagolasın. Monitörü v001 den v002 firmware güncellemesi için servise göndericem.

İnşallah hocam sağol(y)

Arkadaşlar, ekran kartım arızalıymış. Çizgi elektronik sağolsun iade kararı çıkarttı. Gold bilgisayar parayı iade etti. Bende üzerine biraz koyup sapphire r9 390x modelini satın aldım. Problem çözümlenmistir. (y)

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı