Benzer sitelerde telif hakkı ihlali nasıl işler?

Hardmodeyasayan

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bir site acıyorum ismi domates ve sitede domateslerle ilgili bilgi paylaşıyorum fakat başka biri domatesler diye domain alıp site açıyor domateslerle ilgili bilgi paylaşıyor. Birbirileri arasında telif ihlali veya hukuksal olarak hak arama çalıntı fikir gibi şeylerden dava açabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Önce markanı tescil etmen gerek, e-devletten başvuru yapabilirsin. Sonra onaylanırsa tescil ettiriyorsun. Sonra birisi senin sitenden içerik çalarsa senin hukuki bir hakkın olabilir. Tescilli marka sitenden markanı zedeleyecek bir işlem yapmış olur çünkü. Ama örnek veriyorum sen domates hakkında bilgi vermişsin, oda domates hakkında bilgi veriyor ama makaleyi senden çalmamış. Ozaman senlik bir durum yok mesela bütün haber sitelerinde benzer konular vardır mutlaka. Ama bunu açtığı site ismi senin sitene benzerlik taşıyorsa yapamaz. Örnek senin siten kırmızıdomates markayı da tescilledin. Adam kırmızıdomatesler açarsa sen haklısın senin markana benzer bir isim olduğu için o domaini kullanamaz. Kullanır ama seninle aynı işi yapamaz. Şeker satabilir sitede mesela.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı