Benzinli motorun deposuna yanlışlıkla mazot katmak

Depoya yanlışlıkla mazot kattık arkadaşlar. Benzin al diye yolladığım arkadaşım pompacıdan mazot alıp gelmiş ve biz depoya döktük. Motor çalışıp boğulmaya başladı. Daha sonrasında ben depo musluğunu açıp deponun ağırlıklı kısmını boşalttım. Lâkin motoru sallayınca dibinden çok az ses geliyor sanırım biraz daha kaldı. Depoyu fullesek mazotu yer mi? Motor boğuluyor çalışmıyor bile. Sadece depoyu boşalttım ve dibinde çok az mazot var.

Desteğiniz için şimdiden teşekkürler!

Hocam öncelikle geçmiş olsun keşke benzinlikte arkadaşınız fark edip direk hiç çalıştırmasaydı ama olan olmuş artık. En azından motorun içine kaçmazdı mazot. Sadece depo olsa gene temzilenilip devam edilebilirdi fakat artık motorun içinde de mazot olduğu için motoru pert etme olasılığı bile vardır. Depo ve diğer aktarım aksamlarının tamiratı da ucuza patlamaz benzin ile temizlenileceği için. Tekrardan geçmiş olsun sizin yapabileceğiniz bir durum yok bilen bir ustaya götürmeniz lazım. Motoru çalıştırmadan çekici ile yoksa motor iyice perte çıkar bir de onun masrafı çıkar.

Benzin ilave edip çalıştırmayı denesek o mazotu aradan yutmaz mi hocam motor?

Hocam o daha da kötü yapar sakın çalıştırmayın. Zaten içine kaçan kaçmış bundan sonrasını bilen bir usta halleder, o da ne kadar ucuza gelir orası tartışılır büyük geçmiş olsun.

Hocam öncelikle geçmiş olsun keşke benzinlikte arkadaşınız fark edip direk hiç çalıştırmasaydı ama olan olmuş artık. En azından motorun içine kaçmazdı mazot. Sadece depo olsa gene temzilenilip devam edilebilirdi fakat artık motorun içinde de mazot olduğu için motoru pert etme olasılığı bile vardır. Depo ve diğer aktarım aksamlarının tamiratı da ucuza patlamaz benzin ile temizlenileceği için. Tekrardan geçmiş olsun sizin yapabileceğiniz bir durum yok bilen bir ustaya götürmeniz lazım. Motoru çalıştırmadan çekici ile yoksa motor iyice perte çıkar bir de onun masrafı çıkar.

Hocam o daha da kötü yapar sakın çalıştırmayın. Zaten içine kaçan kaçmış bundan sonrasını bilen bir usta halleder, o da ne kadar ucuza gelir orası tartışılır büyük geçmiş olsun.

Bayram bayram başımıza gelene bak. Desteğiniz yorumlarınız için teşekkürler. İnşallah pahalıya patlamaz.

Mazot çok yüksek ısıda çalışıyor, benzinli motorlar buna dayanıklı değil. Aracın çalışacağını sanmıyorum zaten ama "biraz benzin katayım mazotu inceltir, çalışır" falan gibi düşüncelere kapılırsanız motor yağını da yakabilirsiniz. Büyük masraflara yol açmadan evvel aracı sanayiye çekin.

Bayram bayram başımıza gelene bak. Desteğiniz yorumlarınız için teşekkürler. İnşallah pahalıya patlamaz.

Vallahi hocam şu durumda bayramın bitmesini beklemenizi öneririm zaten usta falan bulamazsınız yüksek ihtimalle. Bayramdan sonra da çok ucuza kapatacağınızı düşünmüyorum. Merak etmeyin olacağı varmış diyelim. Bende geçen bilgisayara kola döktüm bir şişe :D

Araç benzinli o yüzden pek endişelenmeye gerek yok dizel bir araba olsaydı o zaman pompa sistemi enjektörler komple elden geçmesi gerekebilirdi bir temizlik yapılır araca benzinliyse koyarsın benzini gider çok başını ağırıtmaz.

Araç benzinli o yüzden pek endişelenmeye gerek yok dizel bir araba olsaydı o zaman pompa sistemi enjektörler komple elden geçmesi gerekebilirdi bir temizlik yapılır araca benzinliyse koyarsın benzini gider çok başını ağırıtmaz.

Dediğiniz gibi oldu hocam, konuyu biraz hortlattım kusura bakmayın ama ağzına kadar benzin doldurup motoru biraz daha zorlayarak çalıştırmayı başardık. Çalıştırdıktan sonra da biraz piyasa yapıp iyice mazotu atmasını sağladık. Motor 2 ay daha güzel bir şekilde çalıştı, artık kış da geldi malûm 3 ay sonra yine bakıma göndeririz kış dönüşü. Bir problem olmuşsa herhangi ben yine konuyu hortlatırım. Allah kimsenin başına vermesin aldığınız benzinlere mazotlara iyi dikkat edin pompacıların da dikkatsizliğine gelebiliyor. İyi Sosyaller.

Mazot çok yüksek ısıda çalışıyor, benzinli motorlar buna dayanıklı değil. Aracın çalışacağını sanmıyorum zaten ama "biraz benzin katayım mazotu inceltir, çalışır" falan gibi düşüncelere kapılırsanız motor yağını da yakabilirsiniz. Büyük masraflara yol açmadan evvel aracı sanayiye çekin.
Motor yağında bir eksilme, silindirlerde aşınma olmadı umarım. Zaten çok dikkatli davranmışsınızdır, kontrolleri yapmışsınızdır.

Sıkıntıyı atlattığınızı öğrenmekte sevindirdi, unutup gitmiştik halbuki çok garip 😅.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı