Benzinlikte çalışırken deponun dolduğu nasıl anlaşılır?

samykekw

Centipat
Daha fazla  
2 gün sonra benzinlikte işbaşı yapacağım yakıt kısmında. Merak ettiğim depo fullenmesi istendiği zaman fullendiğini nasıl anlayabiliriz, kendi kendine durur mu? Mazotu veya benzini doldururken bunların kademeleri var mı, ağır ağır mı doldurmak gerekir? Daha önce çalışmış arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam dolunca kendisi atıyor pompa zaten. Onun için tasarlanmış. 500₺’lik alacağım diyen olursa ordaki ekrana giriyorsun 500₺ olunca durması için. Eğer fazla gelirse yine tam dolumca pompa kendi kendine atar. Örneğin 435₺ olunca tam dolduysa durdurur otomatikman.

Sen bir şey yapmıyorsun makineye plakayı giriyorsun kartını okutup yakıt tipinden seçiyorsun zaten eğer o araç zaten kayıtlıysa sıkıntı yok direkt olarak doğru yakıtı kendisi seçiyor. Girdiğin miktar dolunca zaten kendisi TAAAAAAAAAAAK diye bir ses çıkartıyor attığını anlarsın.

Hiç benzinlikte çalışmadım ama bir video da görmüştüm full dolduğu zaman pompanın ucundaki bir mekanizma tam ucuna geldiği için doldurmayı bırakıyormuş.

Bazen şöyle bir durumla karşılabilirsin, adam tamamen doldur der sen de öyle yaparsın makine otomatik doldu diye atar. Müşteriye abi doldu dersin, müşteri de biraz daha doldur kardeşim kökle der. Sen de tık tık tık pompaya bas çek yaparak yakıtı ince ince doldurursun. Zaten orada ne kadar dolduğu gözüküyor taşacağını gördüğün an bırakıyorsun.

Popmanın mekanizması var, otomatik kesiyor. İlk başlarda birisi başında durur, öğretir. Dert etme.

Abi makinede mi yazar benzin veya dizel olduğu her deponun kapağında da yazıyor mu? Yanlış yakıtı koyarsam pompalarlar beni korkuyorum

İşe başladığın zaman sana herşeyi öğretirler merak etme. Hadi başladın git doldur demezler.

Abi makinede mi yazar benzin veya dizel olduğu her deponun kapağında da yazıyor mu? Yanlış yakıtı koyarsam pompalarlar beni korkuyorum
Sürücüler zaten genelde araçlarına uygun olan yakıtın olduğu yerde dururlar. Zaten öğretirler de sana çoğu şeyi.

Her pompadaki her tabanca ayrı bir yakıt türü için. Yani atıyorum benzin yeşil, dizel sarı, ultra bilmem ne beyaz renkli tabancası vardır. Araca hangi yakıt gerekiyorsa o tabancayı alırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…