Berber çırağı ne kadar kazanır?

Bahşişin Max 10 TL olur. Maaş ise alamazsın zaten. Tıraş fiyatları zaten uçmuş. Adamın eline iki kolonya dokersen verir yine biraz.
 
18 yasindan buyuksen otellerde garsonluk yap. En az aylik 4000 verirler. Onun haricinde gunluk cebine 100 lira sıkıştıran yerlere hic gitme. Bosuna amelelik edersin. Ben de otelde calismak istiyordum ama yasim yetmedigi icin gidemedim. Bu yaz kisi basi aylik 12.000 veren cilek tarlasında çalışacağım. 36.000TL icin astimim olmasina ragmen sabah 6'dan oglen 12'e kadar 6KG kilo koli tasimaya raziyim.

Bilgisayar tamircisine gir format atarsın.
Ne kadar gelir hocam?
 
Kaliteli bir berberde çıraklık yapmanı öneririm. Tanıdığım arkadaşlar var, çırak olarak girdikleri yerde saç kesimi dışında herşeyi yapıyorlar. Çocuk üç aydır sadece yer süpürüyor.
 
Berber işinden para kazanmak isterseniz zenginlerin olduğu bölgede çalışın. İki masaj hareketi iki tatlı söz yapın asgari ücretten fazla para kazanırsınız.
 
Berberlerde çırak para almaz. Çıraklığın amacı işi öğrenmektir. Bahşiş verirlerse alırsın patron insaflıysa arada bir harçlık verir o kadar. Eğer gerçekten erkek kuaförü olmak istiyorsan gir çalış dene. Bulunduğum şehirde çok ciddi para kazanan erkek kuaförü de var normal mahalle berberini geçemeyen yerlerde var. İş sende biter.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı