Berbercide çıraklık işine gimeye değer mi?

14 yaşıma gireceğim 1 ay sonra. Ankara Etimesgut'ta yaşıyorum. 3 gündür çalışıyorum. 3 günde 150 TL aldım. Amacım telefon almak. Düzgün bir telefon. Ama telefona 1500 TL yeter çünkü geri kalanını babam tamamlayacak. Onun haricinde kıyafet de almam gerek. Neredeyse hiç adamakıllı kıyafetim yok. Yaklaşık 1000 TL kıyafete veririm. Geride bir para kalırsa onu da futbol kursuna giderek değerlendirmek istiyorum. Sence bu amaçlar için uygun yer mi?
Hocam anladığım kadarıyla amacın para kazanmak eğer doğru ise işi bırak gir bir lokantaya çalış derim.
 
Arkadaşlar ben bu berbercide çalışmadan önce 1 aydır her gün iş aradım. Bu işi zar zor buldum. Şimdi buradan çıkarsam daha hiç iş bulamama şansım var. Bayram geçsin bazı yerlere bakacağım.
 
Ben sana günlük 100TL vereyim kölem ol daha iyi. Hem çalışma şartları daha hafif. Köle gibi çalıştırıyor seni diyorum yanlış anlama.
 
Ticaret öğrenin. Sakın bırakmayın. Azıcık gözlem yeteneğiniz varsa en iyi ekonomi profesöründen daha iyi öğrenirsiniz bu işleri çıraklıkta. Yine doktor mu olacaksınız memur mu öğretmen mi... Ne olursanız olun. Ama herhangi bir meslekte ticaret bilmek sizi rakiplerinizin 5 10 gömlek üzerine çıkaracaktır. Uzun uzun anlatmayayım ama şu anki koşullarda diplomalı işsizler azıcık ticaret bilgisine sahip olsalar açık konuşuyorum ülke ilk 10 ekonomiye falan girerdi. Kaçan fırsatı görseniz aklınızı yersiniz, ben yiyorum çünkü. Kimi suçlasam onu da bilmiyorum. Çıkıp işsiz herkese dili falan boşverin internetten finans, ekonomi bilgisi araştırın. Aklınızda şimşekler çakacak, hiç görmediğiniz fırsatları görüp girişmek isteyeceksiniz, Falan diyesim var.

İş koşulları kötü mesela bundan bile çıkarım yapabilirsiniz. Bir insandan en iyi verimlilik hangi saatlerde ve ne kadar süreyle sağlanır vs. Çok işçi mi az işçi mi daha karlı vs vs Sadece gözlemleyin.

Tabi bunları yaşınızın küçük olduğunu varsayarak söylüyorum. Hayat mücadelesi başlayınca bunları öğrenme hevesi de kalmıyor o sebeple daha küçükken bunu fark ederseniz, öğrenirseniz ileride işinize inanılmaz yarayacaktır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı