Best buy, Kaspersky Free Anti-Virüs satışınızı kesti

Katılım
2 Aralık 2020
Mesajlar
328
Yer
Ortadoğu'da bir ülke
Amerikan istihbarat ajanslarının, Rus hükümetiyle organik bağlarından dolayı Kaspersky ürünlerinin kullanımını tavsiye etmediklerini duyurmalarının ardından, best buy da satışını kesmiş.

Rus hükümetinin bilgisayarınızı kontrol etmesinde bir sorun görmüyorsanız, buyurun kullanın.
Şu bilinmeli ki, ABD siber dünyada Rusya'dan daha paranoyaktır. Kullandırdığı her program ile takip, veri bilgisini köküne kadar sömürmektedir. Bunlara mobil platformlar da dahil. Kaldı ki putin sanal dünya için takip programı oluşturmadığını açıklamıştı. ABD'nin tek korkusu, aslında saldırmak istediği için dolaylı yoldan hedef aldığı ülke Rusya'dır. Bugüne kadar nato dahilinde de dolaylı olarak etrafını sardığı için Kaspersky gibi bir antivirüs programından korkup, ülkesinden çıkartmıştır.

Bakalım daha nelerden korkacaklar?

İşin komik tarafı da edward Snowden'ın Rusya'ya kaçması ile beraber iade edilmesi için ısrar eden ABD, Rusya ile kendi belirlediği şartları hiçe sayarak pislik üstüne pislik çıkartmıştır. Putin'in yaptığı açıklamada ise Snowden'ın ABD için bu kadar bilgi bilmesine rağmen kendisi ile özel olarak da görüşme gerçekleşmemiştir. Bu da ayrı bir not olarak kalsın. Daha programı kurarken ab ülkeleri için uyumlu değildir yazısını görürsünüz. Ondan sebeple destan yazmaya gerek yok. Güvenlik duvarı içermez, verilerinizi kullanır, gereksiz bir yazılımdır. Rus'lar bilgilerimizi çalıyor mu bilmem ama başkalarından koruduğu kesin.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Kaspersky, Rusya hükümetine çalışmadıklarını ve hadise üzerine istenirse kaynak kodlarını ABD hükümetine memnuniyetle açacaklarını belirtmişti. Buna rağmen karşı taraftan herhangi bir somut adım atılmamıştı.

Bu söylentiler üzerine İsviçre üzerinde bir şeffaflık merkezi ve Avrupa operasyonlarını yöneteceği bir merkez kurdu. Şu anda incelemek isteyen devletlere müsade ediliyor.

Kaspersky ile ABD arasındaki sürtüşme aslında NSA hacktool mevzusu yüzünden patlıyor. Şimdi bunu yazmaya gerek yok, araştıran detaylı bir şekilde okuyabilir.

Fakat buna rağmen bütün güvenlik yazılımları zaten açıklama ve lisans sözleşmesi metinlerinde istenildiği takdirde yasal mercilere yardım edilebileceği yazmakta. Bu açıdan ben tehlikeli bir şeyler ile uğraşmadıkça çekinilmesi gereken bir şey olduğunu sanmıyorum.

Ek olarak ABD ve bir numarali destekçisi olan İsrail'in de siber arenada yaptıkları, çevirdikleri filmler ortada. Hiçbiri sütten çıkmış ak kaşık değil, önemli kimselerin ve kurumların mümkün mertebe yerli Endpoint ürünlerini tercih etmesinde yarar var. Son kullanıcıyı ise zaten pek ilgilendiren bir durum değil bunlar :)
 
Yine komplo teorisyenleri ortalığı karıştırma peşinde :) Verileri alsa ne olacak almayan mı var bu zamanda? Biri göz önünde yapıyor, bazısı da sözleşme ayağına kabul ettiriyor.
AB ülkesi ve yasalarıyla koruanna bir ülkede yaşıyorsan doğru ürünü yükleyip veri sızdığını düşünüyorsan verirsin mahkemeye boş lakırdı etmemiş olursun.
 
Yine komplo teorisyenleri ortalığı karıştırma peşinde :) Verileri alsa ne olacak almayan mı var bu zamanda? Biri göz önünde yapıyor, bazısı da sözleşme ayağına kabul ettiriyor.
AB ülkesi ve yasalarıyla koruanna bir ülkede yaşıyorsan doğru ürünü yükleyip veri sızdığını düşünüyorsan verirsin mahkemeye boş lakırdı etmemiş olursun.
Hocam Free Antivirüsler hakkında ne düşünüyorsunuz ? Sizce Kaspersky Free kullanmaya gerek var mı ? Ya da Defender yeterli mi ?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı