BESYO önü acık bir bölüm müdür?

kblymefe

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, bu sene YKS sinavina girdim BESYO okumayi dusunuyorum. Spor yapmayi, arastirmayi seviyorum. boks ,yuzme, fitness yapiyorum ama herhangi bir belge vs. yok yani kendimi gelistirmek amaciyla baslamistim. BESYO okuyan var mi cevrenizde veya forumda vesaire bolum nasıl sizce?

YKS siralamam kotu, BESYO okumasam tekrar hazirlanmam gerekecek, 700K TYT 400K AYT sayisal siralamam var mezuna kalmak da pek istemiyorum hayata erkenden atilmak istiyorum, insan omru cok kisa sonucta.

Antrenor bolumunu dusunuyorum gidersem, ogretmenlik zaten atanmasi imkansiz bir secenek.

Antrenor olsam finansal konudan sıkıntı ceker miyim, ne dusunuyorsunuz bu konuda?

Kafam karisik MSÜ girip asker olmak da var aklimda polislik sinavina girip polis olmak da.

Hocam fitness salonlarında personal trainerlık yapabilirsiniz bence. Yani bu düşünce mantıklı gelıyorsa okuyabilirsiniz.

Açılır önün. Hangi branşta devam etmek istersen ona yoğunlaşırsın. Tenis eğitmeni mi olacaksın, dalışa mı yöneleceksin, formasyon alıp öğretmen mi olacaksın, benden iyi PT olur diyip özel derslerle parayı mı kıracaksın tamamen sana kalmış bir şey. Sporun her türlüsüne ilgin varsa, severek mesleğim yaparım sporu diyorsan üzmez seni.
Önceden üniversiteler kendi mülakatını yapıyordu, bazıları mülakattan çok özgeçmişe önem veriyordu. Artık merkezi sınava geçilecek gibi bir şeyler duymuştum, geçildi mi bilmiyorum, onu da bir araştır derim. Üniversite seçimi önemli.

Severek yapiyorum kendimi gelistirip sertifika vs alip iyi paralar kazanacagimi dusunuyorum ileride belki bos yere endişe duymusum diyecegim

TYT ham sıralamanız 700k ise puanınız BESYO için ortalamanın üstünde. Bu sene ÖSYM tarafından yapılacak ortak merkezi bir parkur olacak tahminen 20-25 gün sonra bu sınava girilecek. Eğer şu anda hiç parkura çalışmadıysanız çalışmaya başlayın çünkü bildiğim kadarıyla BESYO için özel yetenek sınavı (parkur) TYT puanından daha önemli.

Ayrıyeten bu seneki puanlara lisansı olan kişilere özgeçmiş puanları da eklenecek. Örnek olarak 2yıllık lisansı olan birisi +20 puan alacak ve bu da iyi bir avantaj sağlar. Tabii her üniversite için mi geçerli yoksa belli üniversiteler için mi geçerli bilmiyorum kılavuza bakmanız daha yararlı olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı