Beyaz ekipman önerisi

Bütçe
2500

Kyinator

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle şu anda kullandığım klavye mouse kablosuz ve gerçekten kablosuz olması çok rahat oluyor ama kaliteli ürünlerde kablosuz özelliği eklendiğinde fiyatlar arttığından kablolu tarafına da sıcak bakıyorum. Kasam beyaz ve ekipmanlarımın uyumlu olmasını istiyorum o yüzden beyaz önceliğim. Bu yüzden uygun ürün bulmakta biraz zorlanıyorum. Bütçe olarak klavye+mouse maksimum 2500 TL olarak düşünüyorum ama ne kadar fiyat performans ürünler olursa benim için o kadar iyi. Kendim iki tane ürün buldum. Daha iyi fareler vardır ama ben çok bilgili olmadığım için ve fiyatı uygun olduğu için bunu seçtim. Sizin de önerilerinizi almak istedim. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Türkiye içi uyguna bulabilirseniz Dierya DK61se, Royal Kludge RK61, E-yooso Z11, E-yooso Z686 vs. bakabilirsiniz. Türkiye içi diyorum çünkü artık sipariş etseniz de gümrükten geçene kadar fiyat zammı geçerli olacak, çok pahalıya gelebilir. K617 de alınabilir ama outemu switch kullanmasından ötürü şikayet edenler var, eğer uyguna bulursanız yukarıda verdiğim modeller daha uygun. Yine de, K617 benim çok beğendiğim ve tavsiye ettiğim bir klavye; şartlar onu gerektirirse şahsen K617 almaktan çekinmezdim. Zaten hot swappable bir klavye.

Mouse olarak, G203 almayın. Glorious Model O, VXE R1 Pro, DeLUX M800 Ultra vs. bakabilirsiniz. Örneğin, Glorious Model O'yu kablolu alırsanız bütçenize kesinlikle uyacaktır, kablosuz versiyon biraz zorlar. VXE R1 Pro, DeLUX M800 Ultra için de aynısı geçerli. Kablosuz istiyorsanız bütçe biraz çıkmanız lazım.

Türkiye içi uyguna bulabilirseniz Dierya DK61se, Royal Kludge RK61, E-yooso Z11, E-yooso Z686 vs. bakabilirsiniz. Türkiye içi diyorum çünkü artık sipariş etseniz de gümrükten geçene kadar fiyat zammı geçerli olacak, çok pahalıya gelebilir. K617 de alınabilir ama outemu switch kullanmasından ötürü şikayet edenler var, eğer uyguna bulursanız yukarıda verdiğim modeller daha uygun. Yine de, K617 benim çok beğendiğim ve tavsiye ettiğim bir klavye; şartlar onu gerektirirse şahsen K617 almaktan çekinmezdim. Zaten hot swappable bir klavye.

Mouse olarak, G203 almayın. Glorious Model O, VXE R1 Pro, DeLUX M800 Ultra vs. bakabilirsiniz. Örneğin, Glorious Model O'yu kablolu alırsanız bütçenize kesinlikle uyacaktır, kablosuz versiyon biraz zorlar. VXE R1 Pro, DeLUX M800 Ultra için de aynısı geçerli. Kablosuz istiyorsanız bütçe biraz çıkmanız lazım.
Önerileriniz için teşekkürler, ürünlere baktıktan sonra geri dönüş yapıcam.

Glorious Model O'da mat beyaz olduğu zaman siyaha göre 300 lira falan fark ediyor. Sizce Glorious Model veya I nasıl olur? @DustuTolerans

Glorious Model D veya I demek istedim. "D"yi yazamamışım.

Son düzenleme:

Sepette 999₺. Seçtiğiniz farenin tutuş şeklinize uygun olması önemli. Tutuş şekliniz claw ise Model O'yu alabilirsiniz.

Tutuş şeklim daha çok palm ama bu model yine uyar o tutuşa bence. Bir de minus modellerinde fiyatlar daha uygun ve şu an da benim kullandığım fareye göre daha büyük(internetten baktığım ölçülere göre). Bu yüzden minus modelini kullanırken sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Sizce düşüncem doğru mu?

Tutuş şeklim daha çok palm ama bu model yine uyar o tutuşa bence. Bir de minus modellerinde fiyatlar daha uygun ve şu an da benim kullandığım fareye göre daha büyük(internetten baktığım ölçülere göre). Bu yüzden minus modelini kullanırken sıkıntı çekeceğimi düşünmüyorum. Sizce düşüncem doğru mu?
Model O’yu da, O-‘u da palm şeklinde kullanmaya çalışabilirsiniz ama palm tutuşa uygun olan asıl fareleri kullandıktan sonra farkı daha net anlayacaksınızdır. Şu anda kullandığınız mouse’ta avucunuz fareye yapışık mı yoksa sadece parmaklarınızın uç kısımları eliniz palm şeklindeyken mouse’a mı değiyor?

Bir de el ölçünüz nedir? Mouse için el ölçüsü nasıl alınır?

Model O'yu da, O-‘u da palm şeklinde kullanmaya çalışabilirsiniz ama palm tutuşa uygun olan asıl fareleri kullandıktan sonra farkı daha net anlayacaksınızdır. Şu anda kullandığınız Mouse'ta avucunuz fareye yapışık mı yoksa sadece parmaklarınızın uç kısımları eliniz palm şeklindeyken fareye mı değiyor?

Bir de el ölçünüz nedir? Mouse için el ölçüsü nasıl alınır?

Avucum fareye yapışık kullanıyorum. El ölçümü alıp tekrar yazacağım.

Elimin boyutu 17cm uzunluk, 8cm en. Tecnopat'a giriş yapamadım bir türlü o yüzden geç kaldı. @kivikivi

Son düzenleme:
Sorun değil, ben de giriş yapamadım sunucular çöktü herhalde.

Ben Model D almanızı öneriyorum çünkü tutuş şeklinize en uygun olan o fakat tercih sizin.

Ayrıca klavye için şu ürünü de değerlendirebilirsiniz:
Model D'ye bakmıştım önceden ama nedense bombeli olduğu için rahat edemem gibi geldi. Zaten bildiğim kadarıyla teknik anlamda Model O ile aralarında büyük bi fark yok. Klavyeye de bakıyorum şimdi.

Geri
Yukarı