Beyaz renkte ekran karıncalanıyor

Moritz Zimmerman

Hectopat
Katılım
25 Nisan 2020
Mesajlar
55
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar herkese iyi günler, yeni bir bilgisayar topladım topladıktan sonra ne zaman arkaplanı beyaz bir sayfaya girsem ekranda karıncalanma oluyor. Bugün karıncalanmadan sonra 1-2 saniye boyunca sürekli ekran kararıp düzeldi, kısa süre sonra monitor değiştireceğim. Merak ettiğim konu sorun monitörden mi kaynaklı yoksa ekran kartından mı kaynaklı ?
 
Öncelikle bu kadar net bir cevap vermek zor. Ama yaşadığım bir duruma benzettim HDMI kablom bozulmuştu zamanında ucuza kıytırık bir şey almıştım HZ değerini kaldırmıyordu ve bazı sahnelerde karıncalanıyordu ve aynı durumdan dolayı çözünürlügüde yer yer desteklemiyordu bazen normal 1080P veriyorken zaman zaman ise çekmeyen TV gibi görüntü veriyordu böyle bir durum olabilir tabii bu durum görüntü aktarım kablonuzun zamanla hasar görmesinden de kaynaklanabilir GPU kaynaklı da olabilir.
 
Dönüştürücü kullanıyor musunuz? Televizyone bağlamak iyi fikir. Televizyondada karıncalanırsa monitörden olmadığı anlaşılır daha sonra yeni bir HDMI kablosu alıp deneyebilirsin o da olmazsa iade edersin.
 
Buradan sorunu tespit etmek zor. HDMI'dan, monitörden, ekran kartından vs. olabilir. Başka kablo ile deneyin, yine aynı sorun olursa sıkıntı ya monitörde ya da ekran kartındadır. Başka bir monitörle deneyin, yine sıkıntı olursa sorun ekran kartındadır :D
 

Yeni konular

Geri
Yukarı