Beyazıt Kapalı Çarşı'da çatışma çıktı

ABD gibi olmadığı için buralar sıradan bir memurun bu durumda şoka girmesi normal. Şu anki güvenlik durumunda biraz daha eğitim verilmesi lazım bence. Hiç yoktan siper alma ve atış eğitiminin arttırılması lazım. Donup kaldığı zaman oradaki insanların da hayatını tehlikeye atıyor.

Acil durumda ne yapacağını bilemeyen bir personel faydadan çok zarar sağlar. Olayda yaralananlara sağlık diliyorum.

Mülteciler yakında kendi çetelerini kurmaya başlarlar ki yapanlar var zaten. O zaman sokağa çıktığında güvenli gezip bunları savunabilirler umarım. Yazık...
 
Şoka girdi. Ortada boş boş bekliyor.

Benim bildiğim şoka girdiğinde de ne yapılması gerektiğini öğretmişlerdir. Hadi onu geçtim şoku 10 dakika içinde de atlatırsın. Benim babama hırsız bıçakla saldırdı 2-3 saniye şok geçirdim sonra hırsızı doğduğuna pişman ettim. Şok öyle hep kalacak bir şey değil ki zamanla gözünün açılması lazım adamın.
Mülteciler yakında kendi çetelerini kurmaya başlarlar ki yapanlar var zaten. O zaman sokağa çıktığında güvenli gezip bunları savunabilirler umarım. Yazık...

Mülteciler arasında yapılanmalar iyice büyüyor. Kurusıkıdan bozma silahtan tut pala, kılıç, şiş gibi şeylerle geziyorlar.
 
@Nicksizfury biri benim olduğum yerde ateş edicek. Polis de öyle öküzün trene baktığı gibi bakıp hiçbir şey yapmıcak. Sonra ben boşu boşuna ölücem. Doğru mu anladım?
Sen kimsin ki senin olduğun yerde ateş açılınca silah yetkisi olan silah kullanmayı bilen görevi o olan bir memurdan silah çalıp bilinçsizce etrafa ateş açacaksın. Doğru anlamamışsınız. Adamın yaptığı saçmalık zaten hali hazırda kaçan birilerini vuracak diye oradakileri de vuracak. Geriye çekiyorlar adamı ve adam o sırada önüne bile bakmadan mermi saydırıyor. Oyuncak mı hocam bu? Geriye çekilirken ayağı kaysa düşse veya en ufak bir el dengesinde bile orda ki mermi orada ki insanlardan birine gelebilir hatta yerdeki yaralı polise nasıl isabet etmedi hayret ettim.

Orada eğer yetkili varsa allahın ayakkabı satan esnafı silahını çalıp etrafa böyle rastgele ateş açamaz. Kurtlar Vadisi çete savaşları değil hocam bu gerçek hayat. Kaldı ki görevlinin ateş açmadığını ve ateş açmama sebebini nereden biliyorsunuz? Belki orada siviller var belki görüntü tam değil. Orada ondan ayrı 2 tane daha polis memuru var zaten ve onlar ateş açmış. Adam böyle aptalca bir şey yapıp oradakilerin hayatını tehlikeye atamaz.
 
Çarşı karıştı deyimi gerçekleşmiş. Hem komik hem vahim olanı polisin silahını alıp sanki KVP, Arka Sokaklar filmlerindeki gibi sağa sola ateş etmesi. Dahası adam öldü diyerek hem polisi hem de alandaki insanları telaş ve paniğe sevk ediyor. Anlamadığım POMEM veya PMYO'da ilk yardım öğretilmiyor mu?
 
Meşru müdafaa olmuyor mu hocam? Sonuçta polis orada hiçbir şey yapmıyor. Vatandaş da haklı olarak kendini ve etrafındakileri korumak için rastgele ateş ediyor.

Kendisine ait ruhsatlı tabancası olsaydı olurdu ama başkasının üzerine ruhsatlı silahı kullanmak suçtur.
 
Ülkemizdeki polisler yeterince eğitilmiyor. Yıllar önceki ülke şartları olsa tamam yeterli dersin önemsemezsin ama böyle olaylar bu ne olduğu belirsiz insanların ülkeye girmesiyle artması muhtemel. Ani bir çatışma durumu için silahları kurulu bile değil polislerimizin, tepki verene kadar iş işten geçiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı