Beyazıt Kapalı Çarşı'da çatışma çıktı

Risk yönetimi 0 polislerimizin. Bunun temel nedeni de eğitim. Bir de o silahı alan vatandaş direkt sıkmaya başlıyor. Bu silahın emniyeti yok mu kardeşim?

Silahların emniyetini açmazlar ve içinde mermi bırakmazlar. Çektiğin gibi ateş etmek için. Önemli durumlarda daha hızlı hareket etmek için silahı dolu emniyeti açık tutan polislerde var ama çok az.
 
Vurulan polis umarım iyidir. 40 saniyelik videoda 10 kere gülüp 10 kere üzüldüm.
Polisin teki heyecan yapmış. Diğeri hem çatıştı hem telefonunu çıkartıp ambulansı aradı sanırım.
 
Son düzenleme:
Muhtemelen orada çıkan karmaşadan, yaşadığı şoktan veya vurduğu zaman başına bir şey gelebileceğinden ötürü ateş açamadı diye düşünüyorum. Bana kalırsa polislerimize acilen Amerikan polisi tarzı eğitimler ve teçhizatlar sağlanmalı. Ağır olup olmaması önemli değil bizi koruyacak olan polisin üzerinde daha çelik yelek yok. Bana kalırsa kapsamlı bir vur yetkisi tanınıp gerekirse Amerikan polisi gibi M4 karabina, M16 ya da yerli ayağına MPT-76/55 tarzı silahlar verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Tabii ki gerekli eğitimleri eksik etmeyeceksin o adam vurması gerektiği yerde hiç korkmadan ekip otosunun bagajından aldığı uzun namlulu silahın şarjörünü boşaltacak.
 
@Hypno O da var. Adamları vursa başına gelecekleri düşünüyor da olabilir.
Amerika'daki polisler gibi şüpheliye mermi yağdıran Türk polis görmedim hiç.
Adamlar polisin canını üstün tutuyor saldırgandan. Olması gereken de bu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı