Beyazların üstünlüğünü savunmak suç mudur?

  • Konuyu başlatan Zeu5
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 1B
Öncelikle hangi kavramın neyi ifade ettiğini bilmek lazım. Başlıkta geçen ifade suçtur. Düşünce özgürlüğü diye bir şey "herkes istediğini düşünebilir fakat her istediğini söyleyemez" anlamı taşır. En basitinden insanlık suçu işlemiş kişi ve örgütleri toplanıp anamazsınız, yani gidip "yüce lider Hitler'in ölüm yıldönümünde falanca meydanda toplanacağız" demek düşünce özgürlüğüne değil insanlığa karşı işlenmiş suçları övmeye girer başınız sıkıntıya girer(Hitler iyiydi kötüydü tartışması yapmayın). Günümüzde bir ırkın diğer ırklardan üstünde olduğunu ifade etmek ifade özgürlüğüne değil insan haklarına karşı bir ifadeye girer. Tabii yeterince iyi hukukçular ile istediğinizi ifadeyi suç olmayan şekilde söylemek mümkün, yani doğru kelimeler ile başlıkta ifade ettiğiniz şeyi ifade edip suç olmaktan çıkartabilirsiniz.

O bahsettiğiniz yürüyüşlerin altında bu yatıyor. Hatta bununla ilgili çok güzel bir örneği şu an yaşıyoruz, mesela kalkıp "suriyelileri istemiyoruz" dersen bu ırkçılığa girer(çünkü bir ırka/milliyete karşı düşmanlık içeriyor), ama kalkıp "göçmenleri istemiyoruz" dersen bu siyasi ifadeye girer. Şu aralar göçmen karşıtlığı suç olmalı mı tartışması sürüyor, yani 3-4 yıl sonra "göçmenleri istemiyoruz" demek de suç olabilir o zaman da ifadeyi güncelleyip "yasa dışı göçmenleri istemiyoruz" deyip kaçak göçek yollarla girenleri istemediğini ırkçılık yapmadan istemediğini söyleyebilirsin. Fakat bu ifadelerde bir millet/ırk adı geçirirsen bu ırkçılık olur.

Yazıyı bitirmeden şunu ifade etmek istiyorum ırkçılık hastalıklı bir düşüncedir ve tarihin birçok diliminde büyük felaketlere neden olmuştur, özellikle ülkemizde yaşayıp nazi sempatizanlığı yapanlar, "beyaz ırk" övenleri gördükçe gülesim geliyor. Arkadaşlar bilmiyorum farkıdna mısınız ama biz beyaz ırk değiliz, yani düşündüğünüz gibi başarılı bir nazi imparatorluğu veya beyaz ırkın Egemen olduğu, ırkçılığın serbest olduğu bir dünyada bizler 2. sınıf insan(*) olacaktık. Tekrar ediyorum biz beyaz ırk değiliz orada bahsedilen "beyaz ırk" bizi kapsamıyor. Çok saçma değil mi ya, gidip beyaz ırkı övüyorsun adamlar da diyordur ulan bunlar 2. sınıf insan muamelesi görmeye ne meraklıdır :D.

*: Bazı görüşler avrupalıları 1. sınıf, bizleri 2. sınıf, sarı ırkı 3. sınıf zencileri 4. sınıf görürken bazılarında Avrupa'nın bazı bölgeleri 2. sınıf görünüp bizler 3. sınıf insan olarak görülüyoruz.
 
Bende siyah beyaz değil de Türklük olarak kendimi üstün görüyorum. Bu son zamanlarda daha da arttı ülkücü degilim ülkücülükte İslam da var. Ama ben Arapları da küçük görüyorum bu günah ama ne yapayım daha gencim umarım doğru yolu bulurum ne diyeyim.Suçsada umrumda değil.
 
Yazıyı bitirmeden şunu ifade etmek istiyorum ırkçılık hastalıklı bir düşüncedir ve tarihin birçok diliminde büyük felaketlere neden olmuştur, özellikle ülkemizde yaşayıp nazi sempatizanlığı yapanlar, "beyaz ırk" övenleri gördükçe gülesim geliyor. Arkadaşlar bilmiyorum farkıdna mısınız ama biz beyaz ırk değiliz, yani düşündüğünüz gibi başarılı bir nazi imparatorluğu veya beyaz ırkın Egemen olduğu, ırkçılığın serbest olduğu bir dünyada bizler 2. sınıf insan(*) olacaktık. Tekrar ediyorum biz beyaz ırk değiliz orada bahsedilen "beyaz ırk" bizi kapsamıyor. Çok saçma değil mi ya, gidip beyaz ırkı övüyorsun adamlar da diyordur ulan bunlar 2. sınıf insan muamelesi görmeye ne meraklıdır :D

Ben beyazım türkiye‘de yaşamıyorum ama türküm bu durumda bu
İdeolojiiyi benimseyebilir miyim?
 
Bende siyah beyaz değil de türklük olarak kendimi üstün görüyorum. Bu son zamanlarda daha da arttı ülkücü degilim ülkücülükte İslam da var. Ama ben arapları da küçük görüyorum bu günah ama ne yapayım daha gencim umarım doğru yolu bulurum ne diyeyim. Suçsada umurumda değil.

Kardeşim herkes etten kemikten :D Türk Kürt Arap Alman İngiliz fark etmiyor. Zaten gen haritasına baktığında herkes karman çorman ayrıca insanı üstün kılan şey "etik" eylemleri. İslam da ise sizin en üstün olanınız en takvalınız diyor.
 
Bende siyah beyaz değil de türklük olarak kendimi üstün görüyorum. Bu son zamanlarda daha da arttı ülkücü degilim ülkücülükte İslam da var. Ama ben arapları da küçük görüyorum bu günah ama ne yapayım daha gencim umarım doğru yolu bulurum ne diyeyim. Suçsada umurumda değil.

Kendini üstün olarak görmen için ırkının bir başarısı ve şu an güçlü bir ırk olması gerek.
 
Ten rengi size ayrıcalıklar kazandırmaz. Bu yüzden ten rengini ayrıştıran söylemler nefret söylemi olarak ifade edilir.

Ayrıca Türk Ceza Kanunu madde 122'ye göre de maddi ve manevi konularda herhangi bir şekilde de engellenmeleri suç olarak addedilmiştir.
MADDE 122. - (1) Kişiler arasında dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım yaparak;

a) Bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya bir hizmetin icrasını veya hizmetten yararlanılmasını engelleyen veya kişinin işe alınmasını veya alınmamasını yukarıda sayılan hâllerden birine bağlayan,

b) Besin maddelerini vermeyen veya kamuya arz edilmiş bir hizmeti yapmayı reddeden,

c) Kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını engelleyen,

Kimse hakkında altı aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
Bu suç sadece kasıtla işlenebilen bir suçtur. Ancak genel kast yeterli değildir. Ayrıca failin maddede belirtilen seçimlik ve bağlı hareketlerden en az birini nefret saiki ile işlemesi gerekir. 6521 sayılı Yasa ile yapılan değişiklik ile ayrımcılık niteliğindeki hareketlerin nefret saiki ile işlenmesi manevi unsur olarak eklenmiştir.

TCK 122. maddesinde ırk, devlet, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefrete dayalı ayrımcılığı suç saymıştır. Yasa koyucu burada açık bir şekilde on koruma grubu belirlemiş ve bu on koruma gurubuna yönelik seçimlik ve bağlı hareketleri suç olarak düzenlenmiştir. Suç ve Cezada Kanunilik İlkesi gereği bu on koruma grubu dışındaki bir gruba nefret saikiyle de olsa ayrımcılık yapılması durumunda veya bu on koruma grubuna karşı maddede belirtilen dört farklı seçimlik hareket dışında bir eylemle ayrımcılık yapılması halinde de ayrımcılık suçu oluşmayacaktır.
Kaynak: TCK 122 Emsal Kararlar
 
Ten rengi size ayrıcalıklar kazandırmaz. Bu yüzdenten rengini ayrıştıran söylemler nefret söylemi olarak ifade edilir.

Ayrıca Türk ceza kanunu madde 122'ye göre de maddi ve manevi konularda herhangi bir şekilde de engellenmeleri suç olarak addedilmiştir.

Kaynak: TCK 122 Emsal Kararlar

Türkiye‘de değilim ben.
 
Ben beyazım türkiye‘de yaşamıyorum ama türküm bu durumda bu.
İdeolojiiyi benimseyebilir miyim?

Arkadaşım zenci adam Amerika'da yaşarken beyaz mı oluyor, Türkler beyaz ırk değildir, çinlilerin de ten rengi beyazdır fakat onlar da beyaz ırk değildir(sarı ırk diye geçerler), yani senin ten rengin bem beyaz olsa bile beyaz ırktan olanların gözünde beyaz değilsin.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı