BF5 her oyuna girildiğinde baştan başlaması nasıl engellenir?

ÜmitArın

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
i5 Intel 11400f, 3060TI Inno 3d 16Gb ram, Asus prime b560 plus anakart, 500GB SSD
Arkadaşlar merhaba. BF5 indirdim dün ama her girdiğimde yeniden başlıyor oyun her defasında. Nasıl çözeriz bunu, bilen biri var mıdır?

Oyun kaydı olarak mı en baştan başlıyor yoksa oyun tamamenmi başlıyor.

Oyunu indirdikten sonra ne yaşıyorsam aynı oluyor. Yani oyun her zaman baştan ekran parlaklığını ses modelini seçmemi istiyor ve her dafasında tekrardan hikayesini anlatıyor.

Ben zamanında bunu NFS Carbon oynadığımda yaşamıştım. Save yapmıyordu ve oyuna her defasında girdiğimde oyunu yeni kurup oynuyormuşum gibi oluyordu.

Uzun zaman bana sıkıntı yaşattı. Tabii bir gün nedenini araştırırken çok garip bir olaydan kaynaklandığını buldum.

Meğerse PC'ye format atıldığında kullanıcı admin ismini sistemin algılamadığı harflerle yazmıştım. Bu harflerle ğ - ş - ı - ü - ç - ə

Kullanıcı ismini bu harfler olmadan değiştirdim sorun halloldu.

Eğer Windows 11 kullanıyor iseniz, Windows Defender'ı açın, ardından soldaki "Virüs ve Tehdit Koruması" sekmesine geldikten sonra ekranda yer alan "Virüs ve tehdit koruması ayarları" sekmesinin altındaki "Ayarları yönet" seçeneğine tıklayın ve tıkladıktan sonra en aşağıda yer alan "Dışlamalar" kısmının aşağısında "Dışarıda bırakılanları ekle veya kaldır" seçeneğine tıklayın. En son olarak ise "Bir dışlama ekle" diyerek, "klasör" seçeneğini seçip, BFV'yi kurduğunuz klasörü ve "Belgeler" kısmında yer alan Battlefield 5 klasörlerini ekleyin. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra önce oyuna girip ayarlarınızı yapın, ardından kapatıp tekrardan açarak sorun devam ediyor mu bir bakınız.

Oyunu indirdikten sonra ne yaşıyorsam aynı oluyor. Yani oyun her zaman baştan ekran parlaklığını ses modelini seçmemi istiyor ve her dafasında tekrardan hikayesini anlatıyor.
epic gamesin kayıt bulutu sıkıntı oluyor oyunu epicten değilde ea gamesin clientinden açın

Epic'den açmıyorum zaten ama onu sildim bu sefer onsuz da açmıyor :D

Eğer Windows 11 kullanıyor iseniz, Windows Defender'ı açın, ardından soldaki "virüs ve tehdit koruması" sekmesine geldikten sonra ekranda yer alan "virüs ve tehdit koruması ayarları" sekmesinin altındaki "ayarları yönet" seçeneğine tıklayın ve tıkladıktan sonra en aşağıda yer alan "dışlamalar" kısmının aşağısında "dışarıda bırakılanları ekle veya kaldır" seçeneğine tıklayın. En son olarak ise "bir dışlama ekle" diyerek, "klasör" seçeneğini seçip, Bfv'yi kurduğunuz klasörü ve "belgeler" kısmında yer alan Battlefield 5 klasörlerini ekleyin. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra önce oyuna girip ayarlarınızı yapın, ardından kapatıp tekrardan açarak sorun devam ediyor mu bir bakınız.

Dediklerinizi yaptım. İlk önce oyunu atıp denedim olmadı sonra Epic de koydum yine olmadı sorun devam ediyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı