Biber gazı taşımak suç mu?

Kingdragon01

Centipat
Makaleler
1
Mahallede falan hep benimle uğraşıyorlar bende pek karşılık veremiyorum böyle şeylere kendimi korumak için av malzemesi satan birisinden biber gazı aldım ama aldığım abi bana dedi ki çok etkiliymiş. Yani eğer birine sıkarsam o kişinin kör olma ihtimali yüksekmiş böyle dedi abi.
Sizce biber gazı bulundurmak suç mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Mahallede falan hep benimle uğraşıyorlar bende pek karşılık veremiyorum böyle şeylere kendimi korumak için av malzemesi satan birisinden biber gazı aldım ama aldığım abi bana dedi ki çok etkiliymiş. Yani eğer birine sıkarsam o kişinin kör olma ihtimali yüksekmiş böyle dedi abi.
Sizce biber gazı bulundurmak suç mu?

Evet yasaklandi diye duymuştum

BİBER GAZI TAŞIMAK SUÇ MU?​

Kanunda net bir şekilde biber gazı ya da göz yaşartıcı sprey kullanımı ile ilgili yasak maddesi bulunmamaktadır. Bu nedenle biber gazı yasaktır ya da biber gazı kullanmak suçtur denilemez. Fakat farklı kanun maddelerinin düzenlediği farklı konular da dikkate alınmalıdır. Bu da biber gazının nasıl kullanıldığı ile ilgili soruları ortaya çıkarmaktadır.

Biber gazı kasten yaralama ve zarar vermeye yönelik kullanıldığında ve caydırıcı sınırı aştığında silah olarak değerlendirilmektedir. Bu nedenle biber gazı yasal mı sorusuna farklı yorumlar getirilebilir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı