Biber gazı taşımak suç mu?

Henss

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Prime A520M-K
Ryzen 3 1200
8x2=16 GB Hikvision 3100 MHZ RAM
Asus Expedition RX 470 4 GB
Aerocool VX Plus 400
Toshiba 1 TB HDD
Lexar 256 GB M.2 SSD
Merhaba. Anneme ve ablama biber gazı alacağım. Şu zamanda dışarıya tek çıktıklarında bile aklım onlarda kalıyor. Başlarına bir şey gelmesinden korkuyorum. Hatta ablam sabahın köründe staja gidiyor. Onların biber gazı taşıması suç mu?

Son düzenleme:
Merhaba. Anneme ve ablama biber gazı alacağım. Şu zamanda dışarıya tek çıktıklarında bile aklım onlarda kalıyor. Çok korkuyorum. Hatta ablam sabahın köründe staja gidiyor. Onların biber gazı taşıması suç mu?
Benim bu konuya dair net bir bilgim yok ama açıkçası yasak ise bile ben taşıyorum yanımda. Bu dönemde böyle bir şeyde kuralları çiğnemek canınızın alınmasından iyidir.

Merhaba. Anneme ve ablama biber gazı alacağım. Şu zamanda dışarıya tek çıktıklarında bile aklım onlarda kalıyor. Çok korkuyorum. Hatta ablam sabahın köründe staja gidiyor. Onların biber gazı taşıması suç mu?

Bu konu ile ilgili daha önce açılmış bir konuyu okurken "Türkiye'de biber gazı taşımakla ilgili yasal durum, Türk ceza Kanunu'nun 6'ncı maddesinin F bendine göre değerlendirilmektedir. Bu maddeye göre biber gazı kimyasal yapısı gereği zarar verdiğinden dolayı silah sayılmaktadır. Biber gazının insana karşı kullanımı ise kasten adam yaralama suçunu kapsar." diye bir yazı okudum, bu yazıya göre suç, bilgisi olan başka birileride gelsin bakalım. Ayrıca şu an ChatGPT'ye sordum o da öyle diyor.

Benim bu konuya dair net bir bilgim yok ama açıkçası yasak ise bile ben taşıyorum yanımda. Bu dönemde böyle bir şeyde kuralları çiğnemek canınızın alınmasından iyidir.
Doğru.
Bu konu ile ilgili daha önce açılmış bir konuyu okurken "Türkiye'de biber gazı taşımakla ilgili yasal durum, Türk ceza Kanunu'nun 6'ncı maddesinin F bendine göre değerlendirilmektedir. Bu maddeye göre biber gazı kimyasal yapısı gereği zarar verdiğinden dolayı silah sayılmaktadır. Biber gazının insana karşı kullanımı ise kasten adam yaralama suçunu kapsar." diye bir yazı okudum, bu yazıya göre suç, bilgisi olan başka birileride gelsin bakalım. Ayrıca şu an ChatGPT'ye sordum o da öyle diyor.
Eee, ne yapacağız? Bıçak çekene gül mü vereceğiz? Anlamıyorum ya.

ChatGPT'ye biraz daha sorduğumda kişisel savunma için kullanılabilir diyor. Sizde sorun isterseniz.
Biber gazı taşımak yasal mıdır?
Türkiye'de biber gazı taşımak, belirli şartlar altında yasal olarak kabul edilir2. Ancak, bazı durumlar ve mekanlar bu kuraldan farklılık gösterebilir. Örneğin, okullarda, uçaklarda ve toplu etkinliklerde biber gazı taşımak yasaktır2. Arabada taşınabilir, ancak görünür ve kolay ulaşılabilir bir yerde olmaması önemlidir. Kamuya açık alanlarda çantada taşımak yasak değildir, ancak sadece acil durumlarda ve savunma amaçlı kullanılmalıdır1.
Biber gazı taşırken dikkatli olunması gereken noktalar var. Yanlış veya gereksiz kullanımın cezai sonuçları olabilir. Bu nedenle, biber gazı taşırken yasal sınırlar içinde kalmak önemlidir.

Böyle yazıyor. Alacağım. Teşekkürler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı