Ben triceps çalışırken düz bar cable triceps pushdownı 65x8 30x8 olarak drop set yapıyorum ve cepte 2 tekrar bırakıyorum büyümede çok faydasını gördüm.
Zaten hep öyle yapıyorum hocam güray aydının teknikleri ile çalısıyorum kısa ve sert antrenman yapmaya özen gösteriyorum benim bence genetiğim kötü omuzlarım 130cm herkes genetiğin çok iyi der ama işte maalesef vücutta genetik kasa yatkınlık anabolik ortam olmayınca olmuyor demekki sporu bırakıcam zaten bu yüzdenYavaş çalış ağırlığı hisset tükenmeden terkrarı bırakma. Yavaş ve yoğunluğu hissderek çalış!
Mike Mentzer taktiğidir:
Hocam 8 tekrarlı tükenişli 3 set yapıyorum zaten her seferinde. Her seti maksimum kilo yapmak için 2dk dinleniyorum ama nafile vücut kas istemiyor demekki yapacak birşey yokNormal bir sette tükenişe yakın çalışınca zaten maksimal motor ünite katılımına ulaşmış oluyorsun. Drop set sadece kas hasarını bu da kas inflamasyonunu artırıp daha çok büyütmüş gibi duruyor olabilir.Effects of Drop Sets on Skeletal Muscle Hypertrophy: A Systematic Review and Meta-analysis - PubMed
The results of this systematic review and meta-analysis indicate that drop sets present an efficient strategy for maximizing hypertrophy in those with limited time for training. There was no significant difference in hypertrophy measurements between the drop set and traditional training groups...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Hocam araştırmaların yanında insanın kendi vücudunu da keşfetmesi gerekiyor. Eskiden o şekilde çalışıyordum. Tricepste drop sete geçince level atladım diyebilirim.Normal bir sette tükenişe yakın çalışınca zaten maksimal motor ünite katılımına ulaşmış oluyorsun. Drop set sadece kas hasarını bu da kas inflamasyonunu artırıp daha çok büyütmüş gibi duruyor olabilir.Effects of Drop Sets on Skeletal Muscle Hypertrophy: A Systematic Review and Meta-analysis - PubMed
The results of this systematic review and meta-analysis indicate that drop sets present an efficient strategy for maximizing hypertrophy in those with limited time for training. There was no significant difference in hypertrophy measurements between the drop set and traditional training groups...pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
Hocam pes etmeden yola devam edin bence sadece kaslanmanız biraz daha zaman alabilir fakat hedeflediğiniz vücuda illaki ulaşacaksınızdır.Zaten hep öyle yapıyorum hocam güray aydının teknikleri ile çalısıyorum kısa ve sert antrenman yapmaya özen gösteriyorum benim bence genetiğim kötü omuzlarım 130cm herkes genetiğin çok iyi der ama işte maalesef vücutta genetik kasa yatkınlık anabolik ortam olmayınca olmuyor demekki sporu bırakıcam zaten bu yüzden
Zaten hep öyle yapıyorum hocam güray aydının teknikleri ile çalısıyorum kısa ve sert antrenman yapmaya özen gösteriyorum benim bence genetiğim kötü omuzlarım 130cm herkes genetiğin çok iyi der ama işte maalesef vücutta genetik kasa yatkınlık anabolik ortam olmayınca olmuyor demek ki sporu bırakacağım zaten bu yüzden.
Hocam 8 tekrarlı tükenişli 3 set yapıyorum zaten her seferinde. Her seti maksimum kilo yapmak için 2dk dinleniyorum ama nafile vücut kas istemiyor demek ki yapacak bir şey yok.
Yok maalesef olmuyor bu spor genç yaşta yapılacak spor değil 17 yaşımdayım kilo vermem lazım diyet yapmam lazım ama vücuda bu yaşta idman diyet stresi yüklemek vücudun büyüyeceği yerde geriye gitmesine sebep veriyor bence. 1sene 3 ayda 85 kg bench press ile 5 tekrar yeni atmaya başladım yani kesinlikle genetik olarak eksiğim bileklerim mesela 34cm falan yok abi lavuk gidiyor 8 9 ayda 100kg bench press yapıyor ben daha pr deneyecek cesareti bulamıyorumHocam araştırmaların yanında insanın kendi vücudunu da keşfetmesi gerekiyor. Eskiden o şekilde çalışıyordum. Tricepste drop sete geçince level atladım diyebilirim.
Hocam pes etmeden yola devam edin bence sadece kaslanmanız biraz daha zaman alabilir fakat hedeflediğiniz vücuda illaki ulaşacaksınızdır.
Işığı önüne alarak fotoğraf atman mümkün mü? Fotoğraftaki gibi arkadan değil önden vursun ışık.Hocam benim bildiğim 2 genetik var biri uzun biri kısa. Uzun olunca biceps pozu verildiğinde uzun, patlak olmayan bir biceps gözükmesi lazım. Kısa olunca da biceps pozu verildiğinde arnold gibi kısa patlak gözükmesi lazım. Benimki hem kısa bağlanmış, hemde patlak değil sanki hiç biceps çalışmamışım gibi. 30 Kg barbell curl rahat yapabiliyorum güçte sıkıntı yokta çok garip harbi.
Buyur kralIşığı önüne alarak fotoğraf atman mümkün mü? Fotoğraftaki gibi arkadan değil önden vursun ışık.
Tam yorum yapmak zor bu şekilde.
Dediğin yeni başlayanlar için doğru, fakat orta seviye biri için, özellikle plato evresindeyse, ya set planlamasını değiştirmesi gerekir ya da egzersiz formunu kontrollü bir şekilde uygulaması (örneğin, ‘time under tension', yavaş eccentric - hızlı concentric). Sürekli aynı set sayılarını denemek, bir yerden sonra ilerleme sağlamaz.
Var. Nasıl ki Incline Bench Press yaparken üst göğüs kasını (clavicular head) hedefliyorsan, normal Bench Press yaparken de orta göğüs kasını (sternal head) hedeflemiş olursun. Aynı durumu triceps için de örnek verebilirim: Triceps Pushdown egzersizinde ağırlıklı olarak Triceps'in yanal başı (lateral head) çalışır; diğer başların katılımı ise minimum düzeydedir. Bu başları çalıştırmak için farklı egzersizleri programa dahil etmek gerekir. Örneğin, Skullcrusher egzersizinde Triceps'in uzun başı (long head) yüksek oranda aktive olurken, diğer başların aktivasyonu oldukça düşüktür.
Ha tamam evet o zaman normal. Evet biraz geri kalmış ama yağlı olduğundan da böyle duruyor.Buyur kral