Biceps nasıl geliştirilir?

facupe

Picopat
Daha fazla  
Haftada 1 gün biceps çalışıyorum ve haftada 1 gün az mı yeterli mi emin değilim. Sizce ne yapmalıyım? hocalar çok yapmak seni yıkıma uğratır diyorlar. Ama az yaparsam da gelişmesi çok yavaş olur. Kararsız kaldığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dediğim gibi haftada 1 gün yapıyorum onda da 4 hareket;

Biceps curl 10 Kg'larla 10 tekrar yapıp 7, 5'ları alıp yanana kadar 4 set.

Hammer curl 10 Kg'larla 10 tekrar yapıp 7, 5'ları alıp yanana kadar 4 set.

Z bar 20kg ile 10-12 tekrar yapıp 15kg ile yanana kadar 4 set.

Z bar ile reverse curl 15kg ile 4x10-12 tekrar arası.

Sizce iyi mi? Daha zorlamalı mıyım ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Haftada 1 gün biceps çalışıyorum ve haftada 1 gün az mı yeterli mi emin değilim. Sizce ne yapmalıyım? hocalar çok yapmak seni yıkıma uğratır diyorlar. Ama az yaparsam da gelişmesi çok yavaş olur. Kararsız kaldığım için sizin tavsiyelerinizi bekliyorum.

Dediğim gibi haftada 1 gün yapıyorum onda da 4 hareket;

Biceps curl 10 Kg'larla 10 tekrar yapıp 7, 5'ları alıp yanana kadar 4 set.

Hammer curl 10 Kg'larla 10 tekrar yapıp 7, 5'ları alıp yanana kadar 4 set.

Z bar 20kg ile 10-12 tekrar yapıp 15kg ile yanana kadar 4 set.

Z bar ile reverse curl 15kg ile 4x10-12 tekrar arası.

Sizce iyi mi? Daha zorlamalı mıyım ne yapmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.
Ne kadar zamandır bodybuilding yapıyorsunuz ve bu arada hocaları çok takmayın atanamamış BESYO mezunlarını dolduruyorlar hoca niyetine genelde.
Haftada 1 gün çok çok az ben bir gün üst bir gün alt şeklinde çalışıyorum haftada 3 4 günüm bicepsle geçiyor. tek günde çok hareket yerine çok günde gerekli hareketler daha doğru bence.

Kası doğru yıkıma ugratirsan haftada bir gün çalışmanda bir sakinca yoktur. 2 gün de yapabilirsin ancak haftada 3-4 kere çalışmak sana bir fayda saglamayacak çünkü o kas zaten hasarı kapatmamis olacak.

Üstelik yanana kadar falan yapmana gerek yok 10 kiloyu sonuna kadar zorlayarak çıkarmaya çalışsan yeter.

Ne kadar zamandır bodybuilding yapıyorsunuz ve bu arada hocaları çok takmayın atanamamış BESYO mezunlarını dolduruyorlar hoca niyetine genelde.
Haftada 1 gün çok çok az ben bir gün üst bir gün alt şeklinde çalışıyorum haftada 3 4 günüm bicepsle geçiyor. Tek günde çok hareket yerine çok günde gerekli hareketler daha doğru bence.

3 ay. Hoca dediğim salonun ortak sahiplerinden ve 6 yıldır falan fitness işindeymiş.

Kası doğru yıkıma ugratirsan haftada bir gün çalışmanda bir sakinca yoktur. 2 gün de yapabilirsin ancak haftada 3-4 kere çalışmak sana bir fayda saglamayacak çünkü o kas zaten hasarı kapatmamis olacak.

Üstelik yanana kadar falan yapmana gerek yok 10 kiloyu sonuna kadar zorlayarak çıkarmaya çalışsan yeter.

Yeterli mi peki attığım programa göre?

48 saat içinde kas onarılıyor zaten. Gün aşırı yapmasında ne sakınca var?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı