Big Bang'a inanıyor musunuz?

İnsan düşünceleri de bu kavramları yaratıyor. Her şeyde bir amaç aramaya belki de gerek yoktur. Ama nasıl oluştuğunu bende merak ediyorum.

Neden önemsiz kalsın ki?

Hocam şimdi düşünün bir oyun yapıyorsunuz ve bir senaryo var. Her şeyin nasıl olacağı önceden belli. İşte bizim kainatimizda da eğer ki evrenin oluşumu önceden planlı bir şekildeyse big bang önemsiz kalır çünkü biz big bang bir araya gelen farklı maddelerin sonucunda bu kainatı ve evreni tamamen şansa oluşturduğunu inanıyoruz. Şimdi size soruyorum eğer ki bunlar önceden planlı ise ve bu evrenin oluşumu rastgele değil ise big bang in önemi nedir?

Siz simülasyon olduğuna mı inanıyorsunuz hocam?

Evren dine göre kıyamette ölecek ama bilimsel olarak bilmiyorum.
Aynı kitaba göre milyonlarca ışık yılı ötedeki yıldızlar (kuran'da süs diye geçen ve güneş gibi oldukları bilinmeyen sözde o kandiller) kıyamet günü üzerimize dökülecek. Gülüp geçilecek şeyler.

Kuran ile İncil'in atası Eski Ahit özünde. Tüm hikayelerin birleşimi dev gibi kitap, İbrahimi dinler öncesi bölge topluluklarından alınma tüm efsaneler var içerisinde neredeyse.

Sonraki kitaplar da onların özeti gibi süzüldü çıktı ortaya. Bir Tanrı kavramı için alınacak en sağlam referans Eski Ahit.

Siz simülasyon olduğuna mı inanıyorsunuz hocam?

Tam olarak simülasyon denemez. Ben her şeyin elbet bir amacının olduğunu düşünmekteyim. Lakin bu evrenin ve kainatın bu denli oluşumu beni simülasyonda olduğumuzu düşündürmüyor değil. Dinleri tamamen araya katmadığım zaman düşüncem bu yönde.

Haklısın, tüm dinlerin kökeni antik medeniyetlere dayanıyor.

Olaylara hep gerçek açıdan bakıyorsunuz. Kur'an mecazı bolca kullanan bir kitaptır. Mesela Cennet ve Cehennem 7 kat deniliyor ama biz bunu tutup da apartman katı olarak düşünmüyoruz. Bir nevi seviye olarak düşünüyoruz. Mesela bence Cennet uzayda bir yerde olabilir. Belki de çok güzel bir gezegendir. Ben muhafazakar bir insan değilim dinin her türlü yorumlamasına açığım. Fakat bence İslam kesinlikle doğru olan bir din. Sadece insanlar anlamakta güçlük çekiyorlar.

Benim inancıma göre Allah evreni 6 günde yarattı. Allah büyük patlamayı tetiklemesinin ardından evren hızla genişleyerek 6 günde var olmuş olabilir. Şu anlık düşüncem bu yönde. Yani evet, büyük patlamanın olduğunu düşünüyorum.

Her şeyin bir planı yok çünkü. Allah evreni Big Bang ile yarattı sonra içine bizi koydu( bu, bu kadar kısa sürede olmadı tabii ki ). Ama bizim bu evrende ne yapacağımız tamamen bize kalmış. Yani bizim önceden planlanan bir kaderimiz falan yok. Ortada bir senaryo yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…