Big Bang'a inanıyor musunuz?

Muhtemelen hiçbir zaman bu kainatın nasıl oluştuğunu bilemeyeceğiz. Çünkü bu uçsuz bucaksız evrende daha bir yerden bir yere gitmemiz maksimum hız olan ışık hızında bile milyarlarca yıl alabiliyor. Durum böyleyken evrenin derinliklerine inmemiz çok zor. Evreni araştırabiliriz belki çok ileride ama bu evrenin ve bu kainatın nasıl oluştuğunu hiçbir zaman öğrenemeyecğiz.

Bende sana katılıyorum. Zaten evren durmadan büyüyen bir yer. Belirli bir kısmı incelenir devamı gelmez.

Yani benim inandığım "Evrenimiz başka bir şeyin atomudur" teorisini destekliyorsunuz yanlış anlamadıysam.

Birkaç sene deli gibi kafayı bu olaylara gömdükten sonra oraya çıktım evet. Bir süre sonra bu algını yitiriyorsun. Vücudumuzdaki bakteriler için evrenin varlığı ne kadar saçma ve anlamsız ise bizim için de öyle bir "ortam" olamaz mı? Pekala olur.

Bakterinin evreni bizim vücudumuz, bizim evrenimiz gökyüzünde gördüğümüz, peki ya ötesi?

Evet bende evrime inanıyorum. Biraz alakasız olacak ama evrim teorisini gerçek sayarsak adem diye biri olmamış oluyor. Yani ben bundan dolayı Adem'e inanmıyorum.
Çok alakasız. Kuran'da "Biz Adem'i yarattık" derken yaratmak kelimesi olan bir şeyden onu oldurmuş anlamına geliyor. Yani tam olarak Türkçesi yok Arapça olduğu için. Birisinin amca olması gibi düşünebilirsin, zaten o kişi vardır ama yeğeni olunca amca sıfatını kazanmıştır. Buradan da Hz. Adem'e normal bir canlıyken insan sıfatı kazandırılması anlamına geliyor. Burada evrimle çelişen bir şey yok.

Önce insanlığın nasıl oluştuğunu bilmemiz gerekiyor. Kafasına göre oluşmadı herhalde bu insanlar ve canlılar.
Evrim Teorisi?

Evrenimiz başka bir şeyin ato mudur?

Hocam bu şekilde düşünürsek olaylar çok ilginç oluyor. Din olmadan objektif bir şekilde düşünecek olursak insanlığın bu kainattaki amacı hiçbir şey demek oluyor bu. Eğer ki evrenden milyarlarca varsa veya evren bir diğer evrenin oda diğer bir evrenin atomuysa bunun sonu nedir? Tek umudum ölümden sonrası belki öğrenme ihtimalimiz olabilir. Çünkü insanlık boş yere gelmiş olamaz sonuçta. Elbet ölümden sonra bir şey vardır diye düşünüyorum.

Evet bende evrime inanıyorum. Biraz alakasız olacak ama evrim teorisini gerçek sayarsak Adem diye biri olmamış oluyor. Yani ben bundan dolayı Adem'e inanmıyorum.

Adem olayı İbrahimi dinlerin eski efsanelerden aşırdığı bir şey. Edebi olarak çok hoş lakin ne kadar gerçekçi? Eh.

Ama nedir uzaylı abiler gelip "oğlum siz evrimleşemiyordunuz iki el attık, insanlaştırdık oradan alıp yürüdünüz" derse bilemem. O zaman el attıklarına Adem diyebiliriz, Prometheus filmindeki gibi.

Hocam bu şekilde düşünürsek olaylar çok ilginç oluyor. Din olmadan objektif bir şekilde düşünecek olursak insanlığın bu kainattaki amacı hiçbir şey demek oluyor bu. Eğer ki evrenden milyarlarca varsa veya evren bir diğer evrenin oda diğer bir evrenin atomuysa bunun sonu nedir? Tek umudum ölümden sonrası belki öğrenme ihtimalimiz olabilir. Çünkü insanlık boş yere gelmiş olamaz sonuçta. Elbet ölümden sonra bir şey vardır diye düşünüyorum.
İşte biz onu bilemeyiz ki :D

Ama nedir uzaylı abiler gelip "oğlum siz evrimleşemiyordunuz iki el attık, insanlaştırdık oradan alıp yürüdünüz" derse bilemem. O zaman el attıklarına Adem diyebiliriz.
O uzaylı teorisi bana niyeyse aşırı saçma geliyor.

Adem olayı biraz ilginç zaten. Bilimle biraz hasır neşir olan biri bile bunun mantıksız olduğunu anlayabilir.
Evet. Bizim okuldakilere bu fikrimi şöyle anlattım. "Tamam arkadaşlar diyelim ki Adem ve Havva vardı. Adem ve Havva üredi çocukları dünyaya geldi. Devamı gelemez. Çünkü bir kişinin kardeşiyle veya annesi ile cinsel ilişkiye girmesi dinde günah. Allah bile bile niye günah olan bir şey yapsın ki? "
Ve onlar bana cahil cahil şu cevabı verdiler. Mucize. Tamam diyelim ki bu insanlar üreme ile doğmadılar mucize ile doğdular. Peki bu mucize işi nereye kadar sürecek. Bir zaman sonra baştan bir kilit nokta olacak. İşte bence bu yüzden Adem ve Havva doğru değil. Bana katılıyor musunuz?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı