Big Bang'den Önce Ne Vardı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunun bilimsel açıklaması olmaz hatta olamazda bunların tesadüfen olacağını düşünmüyorum. Mutlaka bir yaratan vardır.
Quantum denen şey de açıklanamıyordu. Ki hala bir çok insanın olaydan haberi yok. Ama şuan bu yasa kullanılarak işlem yapılabiliyor. Sence bir bit aynı anda hem 0 hem de 1 nasıl olabilir? Quantum mantığı siz ona bakana kadar belirsizdir. Bu evrenin var oluş sırrı da biz bakana kadar belirsiz olmaya devam edecek. Yatak örtüsünden şehvet duyarak bu sırra vakıf olamayız zaten.

@Silinen üye Dediğin soruların hepsinin cevabı var. Bu konulari defalarca diğer konularda anlattık artik gına geldi. Arkadaşın açtığı konu dediğin konu değil o yüzden bu konulara girmeyeceğim. Yuval Noal Harrari-Homo Sapiens kitabını okuyabilirsin. Evrim nedir, bunlarla ilgili bir sürü makale ve video var bunlara göz gezdirmen gerek. Evrim çok geniş bir konu.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yani bunu bilmek için daha çok zaman var. Tabii dünyanın bu kadar zamanı kaldı mı bilinmez.

Bunun bilimsel açıklaması olmaz hatta olamazda bunların tesadüfen olacağını düşünmüyorum. Mutlaka bir yaratan vardır.
Bak bu konular hakkinda hiç bilgin yok. Evrimin oluşum aşaması tesadüfi değil, ancak rastgelelikte evrimde vardır. Bir yaratan olmasi için bir neden yok, delil yok, bir şey yoktan var olamıyorsa yaratıcı da yoktan var olmaz. Yukarida yazdığım şekilde öğrenmeye çalış bu şekilde hiçbir şey bilmeden yorum yapmanin bir manasi yok kendini komik durumuna düşürmene gerek yok.

Neden illa bir yaratıcı olması lazım fikri bu kadar yaygın? Kolaya kaçmak bu bence sadece. Geçen bir çok konuda da bu sorunla karşılaşıyoruz. Neden gerçekten bir tesadüfler eseri oluşan bir uyum ve denge oluşmasın? Neden her şey doğal seçilim sayesinde bu uyuma dahil olmasın? Yani bunu kabul etmek neden bu kadar zor?

Neden illa bir yaratıcı olması lazım fikri bu kadar yaygın? Kolaya kaçmak bu bence sadece. Geçen bir çok konuda da bu sorunla karşılaşıyoruz. Neden gerçekten bir tesadüfler eseri oluşan bir uyum ve denge oluşmasın? Neden her şey doğal seçilim sayesinde bu uyuma dahil olmasın? Yani bunu kabul etmek neden bu kadar zor?
Yaratıcı var derken kolaya kaçmıyorum gerçeği söylüyorum. Tesadüfen oluşabilen bir uyum ve denge olamaz.

Nasıl olmasını bekliyorsunuz?
Ben sana başka bir şey sordum ama konuyu değiştirme şimdi:) Neden olamaz? Doğal seleksiyon ve türleşme neden olamaz? Veya doğada bazı canlılar neden günümüze kadar gelebildi ama çoğu neden gelemedi ve türleri yok oldu? Bana bunların cevabını vermeni istiyorum sadece?

İnanan inanır inanmayan inanmaz çok üstünde durmayın seçim sizin. Ayrıca konu yanlış yere gidiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı