Bıktım bu ahlaksızlıktan!

Eğitimsiz cahil bir topluma sahip ülkemiz. Boş milliyetçilik yapanlar mı dersin doğal güzellik diye kendini kandıran mı dersin ekonomiyi demiyorum bile mülteciler ile iyice çıkmaza girdik nerede yobaz çöl bedevisi varsa ülkede 10 15 yaşındaki kızlarımıza eş gözüyle bakıyorlar bu kesim daha da cahil yapacak halkımızı bir yandan başka ülkelere giden gençler yapılan beyin göçleri hükümet tarafından giderlerse gitsinler denilen şahışlar din üzerinden prim, tek adamın her şeye yetkisi var hayatından bir kitap bitirmemiş insanlar oy kullanıyor, sokaktan geçen kadını etraftaki abazalar izliyor yani anlayacağınız yok 2023 yok 2071 yok 20** bla bla bu yalanlara inanmayın.
Düzelebilmesi için öncelikle eğitim sisteminden başlanılması lazım daha 7 yaşında sınavlar ile öğretmenler tarafından dayak ile tanışıyoruz her sınava girip önüne gelen öğretmen olmamalı zevkle yapacaklar olmalı şu anki cahil kesimin diğer dünyaya göç etmesi lazım ama Z kuşağı dediğimiz kuşaktan umudum var benim şahsen modern bir Türkiye için lazımlar.
Saygılar...
 
Olsun sen yine de şükret. (!)

Şaka bir yana bizim gibi 3. dünya ülkelerinde bu tür sorunlar gayet normal. Ya bu olmayan sisteme ayak uyduracaksın ya da gideceksin. Bu arada evet Almanya bizi kıskanıyor bu konuda ciddiyim. Bizim gibi 40 yaşında emekli olup 30 yıl yattığı yerden maaş alan hiçbir ülke yok. Tembel bir milletiz ve bunun sonucu senin gördüklerin. Kimse iş yapmak istemiyor herkese emekli olayım yattığım yerden para kazanayım derdinde. İşini severek yapan insanlar yok, dolayısıyla çalışma isteği de yok. Başımıza Kim Jong-Un gibi birisi lazım yoksa adam olmayız.
 
Değer görmek istiyorsan hak etmek zorundasın. Kimse sana insansın diye değer verecek sanma.

Bu ülkede insanların kalbini çabuk kırıyorlar veya duyguları yokmuş gibi görenler var değer verilmeyi hak edecek şeyler yapılsa bile değer verileceğini zannetmem.
 
Abartmıyorum siz hiç yaşamıyor musunuz bu durumları cahillikle alakası falanda yok, bir kişinin önüne geçmek ile cahilliğin ne alakası var? Bu düpedüz ahlaksızlık.
Yahu yaşıyoruz da abarttığın kadar da değil be kardeşim öyle böyle abartmamışsın. Ayrıca cahilliği tam olarak ne sanıyorsun? yada cahillik ne demek senin gözünde? okumamış insanlar mı sanıyorsun? cahillik ne demek iyice bir araştır. Saydığın tüm ahlak kurallarının ve sosyal hayatın bozulmasının temelinde cahillik, eğitimsizlik vardır. Bir şeyi eleştiriyorsunuz ama temelinde ne var ne yok gram haberiniz yok.
 
Kısa olacak ama "coğrafya kaderdir"
Anadolu irfanına hoş geldiniz. Bize küçük yaşlarda öğretilenler aslında ne kadar asılsızmış değil mi? Kendi adıma konuşayım. Öyle safça yetiştirilmişim ki; bir yerde çalışan memurun, öğretmenin, askerin, polisin, müdürün, şefin vs aklınıza ne kadar titr geliyorsa hepsinin bileğinin hakkıyla kendini geliştirerek geldiğini düşünürdüm. Siz daha giriş seviyesindeki zorluklarla karşılaşmışsınız. Bunun daha üst levellerini iş ararken, çalışırken, evlenirken, çocuğunuz olduğunda yaşayacaksınız.
 
Sadece son birkaç günde bile o kadar çok ahlaksızlıkla karşılaştım ki tam manasıyla bıktım. Ev bakan komşumuz var. Gittiği evleri anlatıyor. Bütün insanlar yalan söylüyor, çok yüksek fiyat verip günde en az 20 kişi arıyor diyorlarmış. Her gün fiyat değiştirmeler ve vaktinde gelmemeler...
Markete gidiyorum hemen birisi önüme geçmeye çalışıyor, yolu arabayla kapatıyorlar söylemeden sanki geçeceğimi görmüyormuş gibi açmıyorlar bir de.
Yazın gelmesiyle caddeler, düğün konvoylarıyla ve sokak düğünleriyle doldu. Şarkıları son ses açıyorlar ve rahatsız oluyorum.
Sokakta saldırgan köpekler var. Belediyeye şikayet ettim kontrol yapıldı diyor fakat gelen giden olmadı yine benzer cevaplar verdiler mesela bir kafe kaldırımı işgal ediyor sürekli. Belediye kontrol ettik ters bir durum yok dedi ama gelen giden yok bariz bir şekilde de kaldırımlar işgal ediliyor.
Yakınımızda park var, bu parkta mangal yasak olmasına rağmen hem mangal yakılıyor hem de ateş yakılıyor her yeri duman kaplıyor.
Kaldırımda yürürken bile üstüme üstüme yürüyenler oluyor. Kimse yol vermiyor. Esnaflar zaten insanları taciz etmekle meşgul.
Çocuklar sürekli bağırıyor. Pislettikleri yerler için aileleri bir şey demiyor.
Çöpler her yerde, düzgünce çöpe atan pek yok.
Bunlar sadece dün gördüğüm sorunlar. Böyle niceleri var bütün sorunları saymaya kalksam saatler alır belki de.

Bıktım bu ahlaksızlıklardan. Zaten uzun yıllardır hep yurt dışına gitmek istiyordum, artık kesin gitmeliyim diyorum. Okulum bittiğinde ilk hedefim yurt dışından bir iş bulmak.
Welcome to Turkey.
 
Türkiyenin düzelmesi ekonomiyi düzeltmekle olmaz bu kanıya vardım. Önce milletin ahlaklı olması gerek.
En basitin den adamlar Almanya da araçlar yayalara aşırı bir saygı gösteriyor. Türkiye de yaya geçidin de bile beklemek zorundasın. Hiç bir araç yol vermiyor.
Duran kişi de eliyle geç işareti yapıyor ona da sinir oluyorum. Sanki kendi geçmemize izin veriyor.
Zaten durması gerek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı