Bilgi güvenliği teknolojisi vs iç mimarlık

372121

Kilopat
Bilgi güvenliği teknolojisi vs iç mimarlık.
Mezuna kalamam ve istediğim sonucu da alamadım.
İkisi de güzel ünilerde olmayacak bilgi güvenliği teknolojisi yeni yeni açılan yavaş gelişen bir bölüm. Normalde amacım siber güvenlik olmaktı zaten ve bilgi güvenliği teknolojisi buna tam uyuyor ancak çok kötü bir üniversitede. Sizce hangi bölümü seçmem doğru bir karar olacaktır? İç mimarlık da kötü ama nispeten daha iyi bir üniversite de olacak bilgi güvenliği teknolojisi okumayı daha çok istiyorum ama piyasada çok fazla siber güvenlik var ve çoğu bilgisayar mühendisi olsun istiyor o yüzden ben nispeten geriyede düşüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum.
Not bilgi güvenliği teknolojisi 4 yıllık sayısal bir bölüm 2 yıllık olan değil.

@785052

Son düzenleme:
Bilgi güvenliği teknolojisi vs iç mimarlık.
Mezuna kalamam ve istediğim sonucu da alamadım.
İkisi de güzel ünilerde olmayacak bilgi güvenliği teknolojisi yeni yeni açılan yavaş gelişen bir bölüm. Normalde amacım siber güvenlik olmaktı zaten ve bilgi güvenliği teknolojisi buna tam uyuyor ancak çok kötü bir üniversitede. Sizce hangi bölümü seçmem doğru bir karar olacaktır? İç mimarlık da kötü ama nispeten daha iyi bir üniversite de olacak bilgi güvenliği teknolojisi okumayı daha çok istiyorum ama piyasada çok fazla siber güvenlik var ve çoğu bilgisayar mühendisi olsun istiyor o yüzden ben nispeten geriyede düşüyorum, ne yapacağımı bilmiyorum.
Not bilgi güvenliği teknolojisi 4 yıllık sayısal bir bölüm 2 yıllık olan değil.

@785052

İnşaat sektöründe tanıdığın varsa iç mimarlık, tanıdığın yoksa karşısına hangi bölümü koyarsan koy daha iyi bir seçenek. Siber güvenlik aslında güzel bir bölüm, siber güvenlik alanına hakim değilim ancak günümüzün en önemli sorunlarının başında veri güvenliği geliyor, iyi bir siber güvenlik uzmanının iş bulma sorunu çekeceğini zannetmiyorum (özellikle bankalar ve kurumsal şirketler çok ihtiyaç duyuyor) ancak şu da bir gerçek, IT sektöründe ilk işi bulmak zordur. Bilgisayar Mühendisleri de siber güvenlik uzmanı olabiliyor ancak sonuçta sen direkt siber güvenlik eğitimi alacaksın, güçlü bir CV ile iş bulabileceğini düşünüyorum, elbette ilgin de varsa.

İnşaat sektöründe tanıdığın varsa iç mimarlık, tanıdığın yoksa karşısına hangi bölümü koyarsan koy daha iyi bir seçenek. Siber güvenlik aslında güzel bir bölüm, siber güvenlik alanına hakim değilim ancak günümüzün en önemli sorunlarının başında veri güvenliği geliyor, iyi bir siber güvenlik uzmanının iş bulma sorunu çekeceğini zannetmiyorum (özellikle bankalar ve kurumsal şirketler çok ihtiyaç duyuyor) ancak şu da bir gerçek, ıt sektöründe ilk işi bulmak zordur. Bilgisayar mühendisleri de siber güvenlik uzmanı olabiliyor ancak sonuçta sen direkt siber güvenlik eğitimi alacaksın, güçlü bir CV ile iş bulabileceğini düşünüyorum, elbette ilgin de varsa.

Hocam siber güvenlikde CV nasıl doldurabilirim?

İnşaat sektöründe tanıdığın varsa iç mimarlık, tanıdığın yoksa karşısına hangi bölümü koyarsan koy daha iyi bir seçenek. Siber güvenlik aslında güzel bir bölüm, siber güvenlik alanına hakim değilim ancak günümüzün en önemli sorunlarının başında veri güvenliği geliyor, iyi bir siber güvenlik uzmanının iş bulma sorunu çekeceğini zannetmiyorum (özellikle bankalar ve kurumsal şirketler çok ihtiyaç duyuyor) ancak şu da bir gerçek, ıt sektöründe ilk işi bulmak zordur. Bilgisayar mühendisleri de siber güvenlik uzmanı olabiliyor ancak sonuçta sen direkt siber güvenlik eğitimi alacaksın, güçlü bir CV ile iş bulabileceğini düşünüyorum, elbette ilgin de varsa.

Hocam kötü bir üniversite mezunu olup üstüne mühendislik bile olmayan bir bölüm aslında bölüm çok güzel ancak iş verenler bence mühendislere öncelik veriyor baktığım iş ilanlarına göre ben tercih edilir miyim diye korkuyorum. Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum her şeye rağmen tercih edeceğim. En büyük korkum işsiz olmak umarım pişman olmam.

Elimden geldiğince kendimi geliştirmek için her şeyi yapacağım.

Hocam kötü bir üniversite mezunu olup üstüne mühendislik bile olmayan bir bölüm aslında bölüm çok güzel ancak iş verenler bence mühendislere öncelik veriyor baktığım iş ilanlarına göre ben tercih edilir miyim diye korkuyorum. Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum her şeye rağmen tercih edeceğim. En büyük korkum işsiz olmak umarım pişman olmam.

Elimden geldiğince kendimi geliştirmek için her şeyi yapacağım.

Bence bu tarz spesifik bölümler yerine daha genel eğitim alabileceğin bölümleri seç. Mesela Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Bilimleri, Yönetim Bilişim Sistemleri tercih etmek daha mantıklı olabilir, tabi karar senin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı