Bilgisayar açıldığında PSU'dan ses geliyor fakat sonra gidiyor

Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda PSU'dan ses geliyor 1 kaç dakika sonra bilgisayarı hafif kaldırıp indirdiğimde ya da hareket ettirdiğimde gidiyor. Bir zamanlar PC'de Power'la alakalı bir sorun vardı tamirciye götürdük format attıktan sonra sorun çözüldü ama götürdükten sonra bu olay başladı. Ben tamircinin PSU vidalarını çok sıkmasından kaynaklı PSU fanının bir yere çarptığını düşünüyorum. Sizce ne olmuş olabilir?

Çıkan ses nasıl bir şey o önemli? Mekanik bir sesse dediğin gibi bir şey olma ihtimali yüksek. Vidalar çok ya da az sıkılmış olabilir. Ama bir bobin ötme sesi falansa sorun elektroniktir ve PSU'yu değiştirmen gerekebilir.

Büyük ihtimalle PSU fanınızda arıza mevcut. Bazen dönerken dengesini tutturamayıp yalpalayarak ses üretebiliyor. Ya da bobin kısmında zırıltı sesi gelebiliyor. O nedenle siz azcık titretince fanın dengesi yerine oturduğundan ses azalıyor. PSU fanı değişimi yaptırabilirsiniz dilerseniz.

PSU fanları üreticiden üreticiye değişebilir, uygun bir fan bulmak normalde kolay değil. Yalandan eline gelen bir fanı takıp geçebilir, eğer güvendiğiniz bir yer ise götürüp bu işlemi yaptırın yoksa bence elletmeyin.

PSU fanları üreticiden üreticiye değişebilir, uygun bir fan bulmak normalde kolay değil. Yalandan eline gelen bir fanı takıp geçebilir, eğer güvendiğiniz bir yer ise götürüp bu işlemi yaptırın yoksa bence elletmeyin.

İlk önce vidalarını gevşetmeyi deneyeceğim eğer devam ederse sizin dediğinizi yapacağım.

uygun bir fan bulmak normalde kolay değil.

Ölçüsü ve beslemesi uyan herhangi bir fan uyar. Çok da zor değil.

Ben tamircinin PSU vidalarını çok sıkmasından kaynaklı PSU fanının bir yere çarptığını düşünüyorum.

Bu pek de mümkün değil. PSU vidaları zaten sıkılmalı, fan PSU içinde ve kendi vidaları mevcut. Gevşetmeyin, boşsa sıkın.

BIr de PSU'ya fanı sabitleyen vidaları kontrol edebilirsiniz. Bu arada ses, kesin olarak fandan mı geliyor?

Son düzenleme:
Ölçüsü ve beslemesi uyan herhangi bir fan uyar. Çok da zor değil.

Bu pek de mümkün değil. PSU vidaları zaten sıkılmalı, fan PSU içinde ve kendi vidaları mevcut. Gevşetmeyin, boşsa sıkın.

BIr de PSU'ya fanı sabitleyen vidaları kontrol edebilirsiniz. Bu arada ses, kesin olarak fandan mı geliyor?
Tabi usta usülü yapacaksanız bu kriterler yeterli. Oraya mühendisin o fanı neye göre koyduğunu nereden bileceksiniz? Fan seçimi termal durumlar açısından çok önemlidir ve bir takım hesaplamalar sonrası seçilir. Ha gerek yok diyorsanız tamirciye götürmenize de gerek yok aynı boyutlarda bir fan alıp kendiniz de takarsınız.

Resim yükleyemiyorum. PSU'nun içinde sigaraya benzer yumuşak bir parça var üflediğimde hareket etti. Sizce bu tamircinin bıraktığı bir şey mi yoksa PSU'ya ait bir şey mi? PSU'yu açıp bakmamı önerir misiniz?

Parçayı çıkarttım vidalarını sıktım ama ses yine düzelmedi. Beni çok rahatsız etmediği için tamirciye götürmeyi düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Oraya mühendisin o fanı neye göre koyduğunu nereden bileceksiniz?

Fanın üzerinde model numarası yazar, kaç amper olduğu da yazar. Onu yazarsınız internete, yüksek ihtimalle Aliexpress'te bulursunuz. Ya da denk bir fan da bulabilirsiniz. Abartılacak bir şey yok ortada. Maksat PSU'yu sogutmak.

@babaciultrapromax nasıl bir ses çıkıyor? Kaydedip paylaşabilir misiniz?

Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı