Bilgisayar açılınca neden CMD açılıyor?

Churenim

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarı aldığım günden beri Kaspersky Premium kullanıyorum ve virüs girmesi pek olası değil. Ancak bilgisayar açılınca CMD açılıyor bu kötü amaçlı bir yazılım değilse neden açıldığını öğrenmenin bir yolu var mı?

Bilgisayarı aldığım günden beri Kaspersky Premium kullanıyorum ve virüs girmesi pek olası değil. Ancak bilgisayar açılınca CMD açılıyor bu kötü amaçlı bir yazılım değilse neden açıldığını öğrenmenin bir yolu var mı?

Usta Revo unistaller falan var mı? Ayrıca korsan yazılım kullanıyorsanız normaldir.

Format at hocam çözümü bulana kadar 10 kere format atarsın. Ayrıca bazen bazı kullanıcılarda da oluyor. Virüs değil ama formatla kurtulursun.

Başlangıç uygulamalarında neler çalışıyor kontrol edin. Ayrıca fazlaca RAM, CPU, Disk veya Ağ kullanımı olan bir şey varsa onlarada bir bakın. Eğer bu dediklerim yoksa ve anti-virüs taramalarında bir şey çıkmıyorsa sistemle ilgili ıvır zıvır bir şeydir.

Tam olarak neyi beğenmedin hocam? @gorko

İlk adımda hemen format önerilmesi çok yanlış, sistemde önemli dosyan yoktur uğraşamam dersin atarsın format ama önemli dosyaları, fotoğrafları olan insanlarda var böyle düşünmek gerekiyor. Anti-Virüs'ler ile tarama yaptıktan sonra eğer isterse format atmalı.

Usta Revo unistaller falan var mı? Ayrıca korsan yazılım kullanıyorsanız normaldir.

Hayır korsan yazılım yok. Zararlı olduğunu sanmıyorum ama Google'dan indirdiğim sadece GoodbyeDPI, Opera GX, birkaç görsel, mullvad VPN var.

Başlangıç uygulamalarında neler çalışıyor kontrol edin. Ayrıca fazlaca RAM, CPU, disk veya ağ kullanımı olan bir şey varsa onlara da bir bakın. Eğer bu dediklerim yoksa ve Anti-Virüs taramalarında bir şey çıkmıyorsa sistemle ilgili ıvır zıvır bir şeydir.

1733328035451.png

Terminal var ama devre dışı bırakılmış hocam onun dışındakiler de korsan yazılım değil diye biliyorum.

İlk adımda hemen format önerilmesi çok yanlış, sistemde önemli dosyan yoktur uğraşamam dersin atarsın format ama önemli dosyaları, fotoğrafları olan insanlarda var böyle düşünmek gerekiyor. Anti-Virüs'ler ile tarama yaptıktan sonra eğer isterse format atmalı.

Aydınlatma için teşekkürler düşünememiştim.

Hayır korsan yazılım yok. Zararlı olduğunu sanmıyorum ama Google'dan indirdiğim sadece GoodbyeDPI, Opera GX, birkaç görsel, mullvad VPN var.

Eki Görüntüle 2366676

Terminal var ama devre dışı bırakılmış hocam onun dışındakiler de korsan yazılım değil diye biliyorum.

Hocam bu kadar uygulama hızlıca açabiliyor mu PC'yi? Çok fazla etkinleştirildi var.

Eki Görüntüle 2366676

GoodbyDPI servis modu vardı sanırım başlangıçta çalıştırmak için o olabilir. Onun dışında benzer bir problem oyun oynarken bende de oluyordu formatla düzeltebildim. Ek olarak Microsoft Edge WebView2 başlangıçta CMD açıyor diye duymuştum ondan kaynaklıda olabilir.

Yeni konular

Geri
Yukarı