Bilgisayar açılınca siyah ekranda kalıyor

IGuard

Centipat
Yer
Mardin
Daha fazla  
Bilgisayarı açtığımda siyah ekranda kalıyor.
Arkadaşlar sorunum bilgisayarı açarken yaklaşık 8-12 kere Power tuşuna bastıktan sonra açılıyor.
Yani basıyorum, fanlar dönüyor, her şey çalışıyor, ekrana görüntü gelmeden ekran kararıyor ve o ekranda kalıyor ta ki ben tekrar Power tuşuna basana kadar. Bir 5 kere böyle oluyor, daha sonra 6. basmamda filan görüntü de geliyor. Tekrar ekran kararıyor, o siyah erkanda kalıyor. Yine Power tuşuna basıyorum. 10-11. basışımda görüntüyle beraber bilgisayar açılacak konuma gelirken yine ekran kararıp o siyah ekranda kalıyor, tekrar Power tuşuna basıyorum mecbur olarak.
Ve en sonunda 12-13. basışımda bilgisayarım açılıyor.

Kısacası bastığım sayı ilerledikçe bilgisayar biraz daha açılmaya yaklaşıyor ve açılıyor.
Bu sorun yaklaşık 1 aydır devam ediyor. Acaba nedendir? Bilgisayar açıldıktan sonra reset attığımda bu sorun olmuyor. Ama kapattıktan sonra tekrar oluyor. Yaklaşık 5-6 dakika bilgisayarı açmak için uğraşıyorum.
Yardımcı olun arkadaşlar. Şimdiden teşekkür ederim.

1- bios pili bitmiş olabilir, bu boot sorunlarına yol açar. Bios pilini değiştirmeyi deneyin

2 - bios sürümü güncel olmayabilir, güncellemeyi deneyin.

3 - sisteme yeterli güç gitmiyor olabilir, bu sistemin tam performansla çalışamamasına dolayısıyla boot süresinin uzamasına neden olabilir. Eğer laptop kullanıyorsanız prize bağlı şekilde açmayı, masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız güç kaynağını değiştirmeyi deneyin. (Güç kaynağı eskimiş olabilir, bu sistem için büyük bir risk taşır)

1- BIOS pili bitmiş olabilir, bu boot sorunlarına yol açar. BIOS pilini değiştirmeyi deneyin.

2 - BIOS sürümü güncel olmayabilir, güncellemeyi deneyin.

3 - sisteme yeterli güç gitmiyor olabilir, bu sistemin tam performansla çalışamamasına dolayısıyla boot süresinin uzamasına neden olabilir? Eğer laptop kullanıyorsanız prize bağlı şekilde açmayı, masaüstü bir bilgisayar kullanıyorsanız güç kaynağını değiştirmeyi deneyin. (güç kaynağı eskimiş olabilir, bu sistem için büyük bir risk taşır)

BIOS pilinin bitip bitmediğni bilmiyorum fakat tak çıkar yaptım ve PC'nin normalde 10 Power tuşuna bastığımda daha yeni PC açılırken. Bu sefer açılma süresi 2 kadar indi.
Yani sıkıntı BIOS pilinde olabilir mi bilmiyorum

BIOS sürümüde güncel kontrol ettim.

PSU da bir sorun var mı yok mu bilmiyorum.
masaüstü pc kullanıyorum

BIOS pilinin bitip bitmediğni bilmiyorum fakat tak çıkar yaptım ve PC'nin normalde 10 Power tuşuna bastığımda daha yeni PC açılırken. Bu sefer açılma süresi 2 kadar indi.
Yani sıkıntı BIOS pilinde olabilir mi bilmiyorum

BIOS sürümüde güncel kontrol ettim.

PSU da bir sorun var mı yok mu bilmiyorum.
masaüstü pc kullanıyorum
Sıkıntı bios pilinde olabilir.

Bilgisayar açılırken ve çalışırken oluşan kararsızlıklar genellikle psu ile ilgilidir. psu sisteminize stabil güç vermiyor olabilir. Değiştirmek en mantıklısı olacaktır

Sıkıntı BIOS pilinde olabilir.

Bilgisayar açılırken ve çalışırken oluşan kararsızlıklar genellikle PSU ile ilgilidir. PSU sisteminize stabil güç vermiyor olabilir. Değiştirmek en mantıklısı olacaktır.

Sorun aslında tam olark şöyle hocam: PC güç düğmesini basıyorum açılmasını bekliyorum ardından BIOS ekranı gelip hemen yeşille dönüyor sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kalıyor mouse imelcim dahil hiçbir şey gözkmüyor fakat bilgisyar çalışıyor parolayı girip Google'dan YouTube'yi bile açabiliyorum ses var PC çalışıyor ama ekran siyah tamamen. Hatta (bilgisayar çalıyor ama orada sorun yok orada)

Ayrı yeten hata ram den olabilir diye . bir 8 GB RAM daha sipraiş ettim geldiğinde PC takıp kontrol edeceğim.

Yardımcı olur diye sistem özelikleri:

Anakart: TUF B360-Plus Gaming.
Ekran kartı: GTX1660 Super Aero.
RAM: 16 GB.
İşlermci: Intel i5 9400F.
PSU: Frisby 650W.
windows 11 pro

PC sistemim neredeyse 5 yıllık.

Son düzenleme:
Sorun aslında tam olark şöyle hocam: PC güç düğmesini basıyorum açılmasını bekliyorum ardından BIOS ekranı gelip hemen yeşille dönüyor sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kalıyor mouse imelcim dahil hiçbir şey gözkmüyor fakat bilgisyar çalışıyor parolayı girip Google'dan YouTube'yi bile açabiliyorum ses var PC çalışıyor ama ekran siyah tamamen. Hatta (bilgisayar çalıyor ama orada sorun yok orada)

Ayrı yeten hata ram den olabilir diye . bir 8 GB RAM daha sipraiş ettim geldiğinde PC takıp kontrol edeceğim.

Sorun ekran kartında olabilir, kart ile anakart arasınaki bağlantıları kontrol edin ve kabloların düzgünce yerine oturduğundan emin olun. Ve mümkün ise sürücüleri güncelleyin, nvidia sürücüleri güncel olmadığı zaman genelde sapıtır.

Ram'ler yerine tam oturmamış olabilir, bundan emin olun.

sorun yine düzelmez ise format atmayı deneyin, sorun işletim sistemi düzeyinde olabilir ve windows dosyaları bozulmuş olabilir.

Sorun ekran kartında olabilir, kart ile anakart arasınaki bağlantıları kontrol edin ve kabloların düzgünce yerine oturduğundan emin olun. Ve mümkün ise sürücüleri güncelleyin, NVIDIA sürücüleri güncel olmadığı zaman genelde sapıtır.

RAM'ler yerine tam oturmamış olabilir, bundan emin olun.

Sorun yine düzelmez ise format atmayı deneyin, sorun işletim sistemi düzeyinde olabilir ve Windows dosyaları bozulmuş olabilir.

Hocam tam sizin az önce dediklerinizi yapacaktım kasadan tüm kabloları çektim (sadece monitör çalışıyordu kasanın tüm kablolarını söktüm) ve monitöre baktığımda aynı dediğim sorun oluyordu monitörümün markası bu arada "game Power 144Hz" game Power logsu yeşil dönüp, daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı şimdi çok yüksek ihtaimalle diyorum ki ya monitör de sıkıntı vardır ya da monitör adaptöründe sizce sorun nerede olabilir.

(Bu arada HDMI, VGA kablo yazısı ve diğer bileşenler yeşil renkte gözüküp daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı bunlar olurken)

Hocam tam sizin az önce dediklerinizi yapacaktım kasadan tüm kabloları çektim (sadece monitör çalışıyordu kasanın tüm kablolarını söktüm) ve monitöre baktığımda aynı dediğim sorun oluyordu monitörümün markası bu arada "game Power 144Hz" game Power logsu yeşil dönüp, daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı şimdi çok yüksek ihtaimalle diyorum ki ya monitör de sıkıntı vardır ya da monitör adaptöründe sizce sorun nerede olabilir.

(Bu arada HDMI, VGA kablo yazısı ve diğer bileşenler yeşil renkte gözüküp daha sonra tamamen siyahlaşıp o ekranda kaldı bunlar olurken)
Kasayı farklı bir ekrana bağlayarak tekrar deneyin, eğer sorun olmazsa sorun monitördedir.
Eğer farklı bir ekran da da devam ederse sorun ekran kartında olabilir.

Kablo bağlantılarını sorunsuz olduğundan emin olacağınız bir şekilde tekrar takın ve deneyin. Eğer sorun devam ederse sorun yüksek ihtimal ekran kartındadır.

Modern işlemciler genellikle kendilerine entegre dahili grafik birimleri ile beraber gelirler, sorunun mevcut harici ekran kartında olup olmadığından daha emin olmak istiyorsanız harici ekran kartını çıkarın ve görüntü kablosunu anakartın harici ekran kartından bağımsız olan kendi görüntü çıkışına bağlayın. Eğer görüntü alıyorsanız; Evet sorun tamamen mevcut harici ekran kartınızdadır. Eğer görüntü alamıyorsanız, monitöre giden görüntü kablosunu değiştirmeyi deneyin

Kasayı farklı bir ekrana bağlayarak tekrar deneyin, eğer sorun olmazsa sorun monitördedir.
Eğer farklı bir ekran da da devam ederse sorun ekran kartında olabilir.

Kablo bağlantılarını sorunsuz olduğundan emin olacağınız bir şekilde tekrar takın ve deneyin. Eğer sorun devam ederse sorun yüksek ihtimal ekran kartındadır.

Modern işlemciler genellikle kendilerine entegre dahili grafik birimleri ile beraber gelirler, sorunun mevcut harici ekran kartında olup olmadığından daha emin olmak istiyorsanız harici ekran kartını çıkarın ve görüntü kablosunu anakartın harici ekran kartından bağımsız olan kendi görüntü çıkışına bağlayın. Eğer görüntü alıyorsanız; evet sorun tamamen mevcut harici ekran kartınızdadır. Eğer görüntü alamıyorsanız, monitöre giden görüntü kablosunu değiştirmeyi deneyin.

Hocam kasayı 2 adet TV vardı TVyle denedim 2 TV de de sorun yoktu gayet normal bir şekilde açılıyordu. Fakat monitörle aynı işlemi tekrar yaptığımda monitör hala aynı hatayi veriyordu. Sorun çok yüksek ihtimal monitör de peki hocam ben bu monitör hatasını nasıl çözebilirim?

Sorun yüksek ihtimal monitör de peki hocam ben bu monitör hatasını nasıl çözebilirim?
Mönitöre giden güç kablosunun hasar alıp olmadığını kontrol edin. Tam güç alamıyorsa monitörde bu ve bunun gibi görüntü sorunlarının yaşanması muhtemeldir.

İkinci olarak monitöre bağladığınız görüntü kablosunun bağlı olduğu portu değiştirmeyi deneyin. Örneğin monitörde iki görüntü girişi varsa mevcut bağlı olan girişten farklı olana bağlamayı deneyin.

Eğer ki sorun çözülmediyse monitörü değiştirmek en mantıklısı olacaktır.

Yeni konular

Geri
Yukarı