Çözüldü Bilgisayar açılırken "Bir durumdan dolayı PIN kullanılamıyor" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

skellington

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, öncelikle çok çaresiz durumdayım. Acer Nitro 16 kullanmaktayım ve bu yaz aldım. Daha yeni cihaz. Bir ISO dosyasını silmeye çalıştım sistemde açık olduğu için silinemez dedi. Sonra internetten araştırdım güvenli mod açın filan dediler. MSConfig gibi bir şey yazdım detayları pek hatırlamıyorum. Orada normal başlat gibi bir seçenek vardı ben de altındakini seçtim, 2. olanı. Kendisi de otomatik olarak 3.yü seçti üçüncüde de 3 tikten 2 tanesi işaretiydi.

Bilgisayarı yeniden başlatınca giriş ekranı geldi. Sorun burada başlıyor. Bir durumdan dolayı pin kullanılamıyor diyor. Pin için tıklayınca da Store'dan bakılacak gibi bir şey geliyor sonra geri gidiyor. Kısaca benim bilgisayar İngilizce, ben yanlış bir şey yaptım, şimdi bilgisayarı açamıyorum.

BIOS'a girmeye çalıştım. BIOS şifresi çıktı şimdi de şansıma. Ben yüzde yüz eminim kaldırdım BIOS şifresini. BIOS'a giremiyorum. LAN kablosu taktım yine internet görmüyor. Kurtarma seçeneklerini bulamadım. Laptopta çok fazla önemli şey de var. Ne yapacağımı bilemiyorum ve servise göndermek istemiyorum. Allah bilir ne zaman geri gelecek. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Sakin olun hocam ilk olarak bilgisayarınızı güvenli modda başlatın bunun için yapmanız gereken "Shift" tuşunu basılı tutarak yeniden başlatın seçin pin sorununu çözmek için ayarlar>hesaplar>oturum açma seçenekleri>windows hello PIN'i değiştir seçeneğini kullanarak PIN'i sıfırlayın.
Eğer ki bu adım işe yaramadıysa Win+X tuşuna basın A veya S tuşu ile CMD yıl açın "rstrui" komudunu kullanın ama sistem geri yükleme kontrollerini göz atın ama dikkatli olun bu işlemi bilinçsiz şekilde kullanmanız bilgilerinizi gitmesine sebep olabilir.

Ayrıca Seçmeli Başlangıçta bırakmanız en idealidir.
BIOS pilini cıkartıp sıfırlamayı deneyebilirsin. Kurtarma ekranına girmek icin bilgisayarı kapat veya yeniden baslatda olabilir orada Shift tusuna basılı tutarken basarsan oraya atıyordu sanırım. Fotograf atamıyorum sanırım sitede sorun var.

Sakin olun hocam ilk olarak bilgisayarınızı güvenli modda başlatın bunun için yapmanız gereken "Shift" tuşunu basılı tutarak yeniden başlatın seçin pin sorununu çözmek için ayarlar>hesaplar>oturum açma seçenekleri>windows hello PIN'i değiştir seçeneğini kullanarak PIN'i sıfırlayın.
Eğer ki bu adım işe yaramadıysa Win+X tuşuna basın A veya S tuşu ile CMD yıl açın "rstrui" komudunu kullanın ama sistem geri yükleme kontrollerini göz atın ama dikkatli olun bu işlemi bilinçsiz şekilde kullanmanız bilgilerinizi gitmesine sebep olabilir.

Ayrıca Seçmeli Başlangıçta bırakmanız en idealidir.

Çözüm
Teşekkürler hocam sorun çözüldü. Kurtarma ekranından Windows ayarlarını sıfırladım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…