Çözüldü Bilgisayar açılırken çıkan donanım yazısını kaldırma!

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

microtransaction

Hectopat
İyi günler yeni bir bilgisayar aldım bilgisayar açılırken Windows ekranından önce bileşenlerin yazdığı bir sayfa açılıyor. 3400 3000 bir SSD aldım bilgisayar hızlı açılsın diye başka bir cihazda kullanıyordum 10sn açılırken sırf bu ekran yüzünden daha uzun sürüyor. Bu yazıyı kaldırmanın bir yolu var mıdır? Yardımcı olabilecek varsa sevinirim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-08-06 at 13.17.58.jpeg
    WhatsApp Image 2021-08-06 at 13.17.58.jpeg
    92,5 KB · Görüntüleme: 225
  • WhatsApp Image 2021-08-06 at 13.17.53.jpeg
    WhatsApp Image 2021-08-06 at 13.17.53.jpeg
    45,2 KB · Görüntüleme: 230
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
EZ Mode'a geçerek direkt alt kısımda UEFI/CSM olarak gözükmesi lazım veya konuda eklediğiniz resimde "LEGACY+UEFI" olarak gözüküyor, onu "UEFI" yapabilirsiniz.
Hocam ilginiz için teşekkürler dediğinizi yaptım yazılar kalktı ama gene açılırken ekrana renk geliyor sol üste bir _ işareti geliyor gene orada bekliyor sonra açılıyor cihaz gene aynı hızda açıldı bir faydası olmadı maalesef.
Hocam ilginiz için teşekkürler dediğinizi yaptım yazılar kalktı ama gene açılırken ekrana renk geliyor sol üste bir _ işareti geliyor gene orada bekliyor sonra açılıyor cihaz gene aynı hızda açıldı bir faydası olmadı maalesef.

Laptopumda 2400 950'lik bir SSD var 10 saniye de açılıyor.

Sisteme bağlı olan diskleri de söktünüz mü? Sadece Windows'un kurulu olduğu disk kalsın. Yine olmazsa bir BIOS güncellemesi varsa yapın derim. Ayrıca Legacy+UEFI ayarını da sadece UEFI olarak bırakın, tabii Windows UEFI olarak kurulduysa.

O zaman BIOS güncellemesi yapın ve UEFI ayarını açın. Aklıma başka bir şey gelmiyor maalesef. BIOS güncellemesinin çözeceğini umuyorum.

BIOS'um güncel hocam UEFI'nin neyini açacağım boot modum UEFI zaten tam anlayamadım onu da bir açıklayabilrseniz tam anlayamadım.
İlginiz için de ayrıca teşekkür ediyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı