Bilgisayar açılırken çıkan tire işareti nedir?

ZippoTurkey

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Kalite Kontrol Sorumlusu
SSD veya HDD modeli
Kingston KC3000 1TB 7000MB/S - 6000MB/S SSD
Merhaba,

Forumlarda bu konuda daha önce çeşitli konular açılmış, fakat kesin bir çözüm bulamadım. Bilgisayarım nadiren de olsa bu hata ile karşılaşıyor. Örneğin, dün oyun oynarken FPS düşüşleri nedeniyle bilgisayarı yeniden başlattım ve bu şekilde açılmadı; BIOS ekranı bile gelmiyor.

Anakartta GPU ışığı yanıyor.

Yaptıklarım şunlar:

• Ekran kartını söküp tekrar taktım.
  • RAM'leri söküp tekrar taktım.
  • SSD'yi söküp tekrar taktım.
  • En son BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım, bu çözümü sağladı ama yine de bu hatanın tekrar etme olasılığı yüksek.
Bu problemi kökünden çözmek istiyorum. Problemin ne olabileceği hakkında bir fikriniz var mı?
Not: BIOS'ta boot olarak SSD 1.sıradadır.

WhatsApp Image 2024-09-16 at 13.36.02.jpeg

Bende de çıkıyordu bu ama hiç bir sorun olmuyor. Detaylı bilgim yok ama UEFI mod, hızlı başlatma gibi bir etken olabilir mi ?

Bildiğiniz üzere donanım aygıtları, GPU-RAM-SSD vs BIOS da da yer alıyor.
Tahminim, BIOS açılmıyorçünkü muhtemelen öncelikle aygıtları ve yapılandırmaları kontrol etmesi gereken bir durum sözkonusu. Kontroller tamamlanınca devam ediyor.
Bir nevi bekleme modu. Bazı şeyleri tekrar yapılandırıyor veya ayarları tekrar yüklüyor.

Bildiğiniz üzere donanım aygıtları, GPU-RAM-SSD vs BIOS da da yer alıyor.
Tahminim, BIOS açılmıyorçünkü muhtemelen öncelikle aygıtları ve yapılandırmaları kontrol etmesi gereken bir durum sözkonusu. Kontroller tamamlanınca devam ediyor.
Bir nevi bekleme modu. Bazı şeyleri tekrar yapılandırıyor veya ayarları tekrar yüklüyor.
Bilgisayarın açma-kapatma tuşuna 1 kere bastığımda anında kapanıyor bu ekrandayken yaklaşık 10 dakika beklediğim oldu ama maalesef açılmıyor.

Bilgisayarın açma-kapatma tuşuna 1 kere bastığımda anında kapanıyor bu ekrandayken yaklaşık 10 dakika beklediğim oldu ama maalesef açılmıyor.
BIOS'a da giremiyorsanız yukarıda yazdığım gibi aygıtlardan biri sorun çıkarıyor demektir.
  • BIOS'a giremiyorsanız önce sistem diski dahil takılı tüm sabit diskleri sökün ve BIOS'a girmeyi deneyin.
  • BIOS'a girebilirseniz fabrika ayarlarına sıfırlayın. Kaydedip kapatın.
  • Diskleri takmadan tekrar BIOS'a girin ve fast boot ayarını bulup disabled yapın.
  • Bilgisayarı kapatın ve diskleri takıp sistemi açın.
Umarım ciddi bir donanım sorunu yoktur ve düzelir.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı