Bilgisayar açılırken siyah ekranda 5 dakika bekliyor

Hocam olsa olsa HDD ile ilgilidir. RAM ya da işlemci olması çok ama çok düşük bir ihtimal.
Asıl RAM ya da HDD ile ilgili bir sorun olmasının ihtimali neredeyse aynı çünkü dosyalar HDD'den RAM'e aktarılır ya HDD'nin içindeki disk artık özelliğini yitirmeye başlar yavaşlar, ya da RAM üzerindeki belleklerin verimliliği azalır, eski bilgisayarımda normalde 1600 Mhz DDR3 4GB bir RAM vardı ama en son kontrol edişimde hem stabil çalışmıyordu hem de 272 Mhz'i geçmiyordu.

Asıl RAM ya da HDD ile ilgili bir sorun olmasının ihtimali neredeyse aynı çünkü dosyalar HDD'den RAM'e aktarılır ya HDD'nin içindeki disk artık özelliğini yitirmeye başlar yavaşlar, ya da RAM üzerindeki belleklerin verimliliği azalır, eski bilgisayarımda normalde 1600 Mhz DDR3 4GB bir RAM vardı ama en son kontrol edişimde hem stabil çalışmıyordu hem de 272 Mhz'i geçmiyordu.
272 MHz ise RAM sorunluymuş. Bu kadar uğraşacağınıza BIOS'tan bakmadınız mı?😄

Çokça, denencek her yolu denemiştim, o kadar kıt değiliz. :D

272 MHz ise RAM sorunluymuş. Bu kadar uğraşacağınıza BIOS'tan bakmadınız mı?😄

Benim eski PC 3 GB RAM DDR 2 idi ama en fazla 30 saniyede açılıyordu üstelik 8 9 yıllık HDD ile bir de sorum olacaktı benim sistem RX 580 i3 4130 ve 8 GB RAM ama Power 300 Watt powerdan kaynaklı olma ihtimali var mı acaba dün İtopya'dan Thermaltake 550W sipariş ettimde Power'dan olma olsaılığı var mı?

Benim eski PC 3 GB RAM DDR 2 idi ama en fazla 30 saniyede açılıyordu üstelik 8 9 yıllık HDD ile bir de sorum olacaktı benim sistem RX 580 i3 4130 ve 8 GB RAM ama Power 300 Watt powerdan kaynaklı olma ihtimali var mı acaba dün İtopya'dan Thermaltake 550W sipariş ettimde Power'dan olma olsaılığı var mı?
İşlemciniz nedir? Sanırım o sisteme 300 Watt yetersiz. Ancak güç kaynağı yüzünden böyle bir sorun yaşandığını ilk defa duyuyorum.

güç kaynağı yüzünden değil olabilirmi diye soruyorum işlemcim i3 4130 sipariş ettim gelince deneyeceim ama bende ondan değil diye tahmin ediyorum
Hocam kesin bir şey söyleyemem. Güç kaynağı gelince deneyin. İşe yaramazsa temiz kurulum deneyin. Üstteki arkadaşın dediği gibi RAM'lerde bir sorun yok değil mi?

Hocam kesin bir şey söyleyemem. Güç kaynağı gelince deneyin. İşe yaramazsa temiz kurulum deneyin. Üstteki arkadaşın dediği gibi RAM'lerde bir sorun yok değil mi?
hayır tek mödül 8 gb ram kullanıyorum
gelsin deneyip buraya tekrardan yazarım teşekkürler yardımcı olduğunuz için

Merhaba ben bilgisayarı açarken siyah ekran geliyor 5 dk sonra gidiyor ve hoş geldiniz yazısı geliyor, PC açılıyor. Çözümü nedir bilen var mı?

Kanka bende de aynı sorun vardı harbiden 3-4 dakika bekliyordum siyah ekranın gitmesini bir gün görev yöneticisine girdim başlangıç sekmesine baktım bir görevin başlangıç etkisinde yüksek yazıyordu baktım hangi görev diye Windows ana bilgisayar işlemi yazıyordu bende korktum bunu devre dışı bırakırsam bu sefer PC açılmaz diye bir gün artık takk etti beklemek bende gittim durdurdum sorun düzeldi.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı