Çözüldü Bilgisayar açılırken Windows ekranı gelmeden reset atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MetinCakir

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2019
Mesajlar
376
Çözümler
3
Yer
Adana
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, benim bir sistemim var üzerinde Gigabyte G41-M combo anakart var. Bilgisayar sorunsuz çalışıyordu, kapattım ve ekran kartını söküp başka ekran kartı taktım, bilgisayarı açtığımda kendini sürekli yeniden başlattığını gördüm. Windows ekranı ilk başta geliyor sonra 4-5 kez kendini resetleyince Windows otomatik onarıma hazırlanıyor ekranı geliyor ve yine kapanıyor sonrasında ise 4-5 kez ekran gelmiyor sonra tekrar geliyor, bir tür döngüde kaldı her türlü yolu denedim bir türlü çözemedim.

1623676436574374807149720611630.jpg
 
Taktığın ekran kartı driverı yüklü olmadığı için sistem direkt restart atıyor olabilir. Güvenli modda başlat, eski driveri sil sonra tekrar açmayı dene. Eğer aynı hatayı alırsan RAM'ini çıkar, başka slota tak hocam.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Taktığın ekran kartı driverı yüklü olmadığı için sistem direkt restart atıyor olabilir. Güvenli modda başlat, eski driveri sil sonra tekrar açmayı dene. Eğer aynı hatayı alırsan RAM'ini çıkar, başka slota tak hocam.
Başka ekran kartıyla denedim yine olmadı maalesef. Ayrıca güvenli moda da girmiyor, ramleri de denedim olmadı yine.
 
Eski ekran kartını takıp öyle denedin mi ya da onboarddan.
Onboard denemedim ama eski kartla denedim ve farklı Windows kurulu disk ile denedim olmadı, az önce tekrardan ramleri söküp tek tek farklı slotlarda denedim yine olmadı maalesef.
RAM'leri sök dikkatlice RAM'in slota takılan yerlerini silgiyle surt temizle silgi tozu kalmasın tak biraz reset atsın duzelir belki bende de olmustu işe yarar.
Maalesef olmadı 😔
 
Son düzenleme:
Onboard denemedim ama eski kartla denedim ve farklı Windows kurulu disk ile denedim olmadı, az önce tekrar RAM'leri söküp tek tek farklı slotlarda denedim yine olmadı maalesef.

Maalesef olmadı 😔

O zaman Windows çöktü büyük ihtimal.
 
Sorunu çözdüm, anakartın BIOS pili sıkıntı çıkarınca BIOS'u sıfırladım pili silip temizleyip tekrar taktım, BIOS sıfırladığı için Xeon modlu BIOS'lardaki Windows 10 kullanabilmemiz için gerekli olan birkaç ayar sıfırlanmış o yüzden olmamış.

Çözüm videosu:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı