Bilgisayarım çok yavaş açılıyor. Açılması 1 dakika- 2 dakika falan sürüyor. Diyenler varsa bu rehberle birlikte belki açılış hızını düşürebilirsiniz.
1-
Gereksiz programları,uygulamaları devre dışı bırakmak:
Görev yöneticisine giriyoruz.
Başlangıç uygulamaları
Evet gördüğünüz gibi benim gibi kullanmadığınız yada bilmediğiniz programları, uygulamaları devre dışı bırakabilirsiniz. Ben sadece 2 hizmeti açık bıraktım gerekli oldukları için. Sizde olmayanları kapatabilirsiniz.
2-
BIOS Fast Boost ayarı:
Bunu BIOS'dan ayarlayabilirsiniz şuan da ben gösteremiyorum. Zaten videolarda falan çıkıyor ordan izleyip fast boost ayarını aktif hale getirin.
3-
GUI önyüklemesi açma:
Windows'un arama yerine
msconfig yazın ve enterleyin.
Bu ayar ise siz bilgisayarı açtığınız da bir şey gösteriyor. Onları göstermeden direkt hızlı açan bir ayardır açabilirsiniz.
4-
SSD temiz tutmak:
SSD ise bilgisayar açılış hızını etkiliyor. Ve sizlerde SSD diskinizi temiz tutmayı unutmayın. Yada kendinize yeni bir disk satın alabilirsiniz.
5-
Masaüstünü boş bırakmak:
Hem masaüstümüzü hem de siyah tema kullanmak bilgisayar açılırken zorlanmaz. Ama hareketli arka plan ve masaüstünüz dağınık olursa, bilgisayar açıldığı zaman hepsini yüklemesi zor olur.
6-
Virüs taraması yapmak:
Bilgisayarı çok geç açılan kişilerin mutlaka virüs taraması yapması şarttır. Eğer ki virüs bularsa silip hız artışı olabilir.
Kaspersky.
7-
Parola kaldırma:
Bilgisayarı açarken illa ki aranızda şifre koyanlar vardır. Şimdi şifre koymak güvenliğimizi üst seviyeye çıkartır. Ama diyorsun ki benim bilgisayarım hızlı açılsın diyorsan parolayı kaldırabilirsin. Tabi bu bir etki etmez ama şifre girmeden kendisi otomatik olarak açılır.
8-
BIOS güncellemesi:
BIOS sıfırlamak yada güncellemek çok iyidir ve bilgisayarınızda ki bazı hataları onarır. Güncellemeyi bilmiyorsanız yapmanız gerekenler:
Windows arama yerine
msinfo yazın ve enterleyin.
Gördüğünüz gibi
Temel Kart Ürünü yazan yeri tarayıcınıza yazıyorsunuz. Ve markası neyse onu bulup güncelleyebilirsiniz.
9-
Gereksiz dosyaları temizlemek:
4. öneride gördüğünüz üzere SSD sürücümüzü temiz tutmalıyız. Bunun için yapmamız gerekenler:
Windows + R tuşlarına basıyoruz. Bastıktan sonra verdiğim kodları yazıyoruz.
%temp%
temp
recent
prefetch
Bu kodları yazarak hem gereksiz dosyaları hem de SSD sürücünüzü temiz tutabilirsiniz. Yada hiç uğraşmadan yeni bir SSD satın almak daha iyidir.
Umarım bir yanlışım falan yoktur. Ve size bir yararım dokunur diğer rehberlerde görüşmek üzere.