Bilgisayar açılmıyor ve bazen uzun bip sesi çıkarıyor

Katılım
14 Ekim 2016
Mesajlar
1.587
Çözümler
4
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşçi
Bilgisayarı açınca açılmıyor ve bazen uzun bir bip sesi çıkarıyor. Ekran kartım daha önce bozulmuştu kullanım esnasında donuyordu onu çıkardım şimdi ise açılmadan böyle oluyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.


Bugün bilgisayarı tamirden aldım fakat götürdüğüm adam da tamir için başkasına götürüyormuş ve bana tam olarak ne yapıldığını sorunun ne olduğunu söylemedi. Bir daha tekrarlar ise geri götüreceğim ama emin olmak istiyorum benim şüphelendiğim gibi sorun sizce de Power'da mı? Ayrıca nasıl emin olabilirim, nasıl anlayabilirim sizce? Bir daha götürürsem direkt Power'ı değiştirteceğim ama emin olmadan yaptırmak istemiyorum başka bir parçadan olabilirse diye. Çok teşekkür ederim şimdiden yorumlarınız için.
 
Sürekli bipleme güç kaynağı arızası anlamına gelir. Güç kaynağını değiştirmeyi deneyebilirsin.
Aşağıda maddeler halinde bilgisayardan gelen bip sesleri ve anlamları :

  • Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
  • Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
  • 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
  • 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
  • 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
  • 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
  • 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
  • 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
  • 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
  • 4 Kısa bip = Timer hatası
  • 5 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
  • 7 Kısa bip = İşlemci hatası
  • 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
  • 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
  • 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
  • 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
 
Sürekli bipleme güç kaynağı arızası anlamına gelir. Güç kaynağını değiştirmeyi deneyebilirsin.

Üstadım sizinle aynı fikirdeyim. Ayrıca başka bunu görebileceğim bir yol var mıdır? Mesela program vs test edip PSU bozuk veya iyi diyebiliyor mudur? Çünkü servis bir şey yaptı şimdi çalışıyor ama emin olamadım tam randımanlı değilse değişmesini isteyeceğim.
 
Üstadım sizinle aynı fikirdeyim. Ayrıca başka bunu görebileceğim bir yol var mıdır? Mesela program vs test edip PSU bozuk veya iyi diyebiliyor mudur? Çünkü servis bir şey yaptı şimdi çalışıyor ama emin olamadım tam randımanlı değilse değişmesini isteyeceğim.
OCCT'de kapanıyorsa ya ısı problemi vardır ya da PSU, başka pek bir ihtimal yok. Yakındaki bir bilgisayarcıdan rica edip çalıştığından emin olduğunuz bir PSU ile deneyebilirsiniz.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı