Bilgisayar açılmıyor ve BIOS'a giremiyorum

yumrukaya

Yoctopat
Katılım
20 Mart 2023
Mesajlar
5
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. dün akşam bilgisayarı normal bir şekilde kapattığım halde bugün açtığımda ekrana herhangi bir görüntü gelmedi. BIOS'a giriş yapamıyorum. Birçok şeyi denedim ama bir sonuç alamadım. Denediğim şeyleri aşağıda sıraladım.

1- Bir süre önce M.2 SSD almıştım. SSD"yi ilk taktığımda yine BIOS'a girmemişti. O zaman BIOS'u güncelleyince sorun düzelmişti. M.2 SSD'yi çıkarıp denedim.

2- RAM'larin yerini değiştirdim. RAM'leri tek tek taktım. RAM'larin pinlerini ve slotları temizledim.

3. SSD ve HDD'leri çıkarıp denedim.

4- Ekran kartını çıkarıp monitöre anakarttan bağladım. Ekran kartını çıkarıp çalıştırdığımda bip bip diye uyarı verdi.

6. Anakart pilini çıkarıp taktım.

Yukarıda saydığım tüm işlemleri yaptığım halde sonuç değişmedi. PC'yi açtığımda fanlar çalışıyor LED'ler yanıyor ama ekrana görüntü gelmiyor BIOS açılmıyor. Anakart arızalı olabilir mi? Bu arada anakartta görünüşte herhangi bir anormallik yok, yanık kokusu falan gelmedi. Sorun nerede olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi belirt. Normal çalışan sistemde durup dururken birkaç saat içinde anakart ve diğer parçalar bozulmaz.

Pil çıkarmak bazen işe yaramıyor. Anakartta CLR CMOS'a kısa devre yapmayı dene bir de. Ek olarak sistemin yedek BIOS'u varsa onu açtırmayı deneyelim. Benzer sorunu ben de yaşadım, yedek BIOS ile çözdüm sorunu.
 
anakartım msi b450m pro-vdh plus, işlemci ryzen 5 2600, 2x8 gb ram, amd rx560 ekran kartı, sistemde bir tane 1tb hdd bir tane 256gb ssd bir tane de 500gb m2 ssd vardı. m2 ssdyi şu anda çıkardım. yedek bios ile ilgili bilgim yok.
 
Anakart pilinin altında jumper var. Bu rehbere bakarak BIOS'unu resetle. Ama resetlemeden önce PSU düğmesini kapat ve sistemi fişten çek.

 
Anakart pilinin altında jumper var. Bu rehbere bakarak BIOS'unu resetle. Ama resetlemeden önce PSU düğmesini kapat ve sistemi fişten çek.

Aynısını yaptım maalesef hiç değişiklik olmadı. Ekrana herhangi bir sinyal gelmiyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı