Çözüldü Bilgisayar açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Daha fazla  
Bilgisayarı fişten çekerek kapattık ki hep böyle yapıyoruz yıllardır. Neyse, fişi taktım, tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı. Sinyal yok yazısı var ekranda. BIOS menüsüne de gelmiyor.
Normalde açılırken 3 farklı ses geliyordu. Şu anda 3. yani son ses çıkmıyor. Daha önce de böyle olmuştu. Fişten çekip takarak falan cozuluyordu sanırım. Uyku moduna alındığında bu sorun oluyordu galiba.
Kasanın içini açmadım. RAM'lerden falan kaynaklacagini zannetmiyorum ama tabii ki aç tekrar tak derseniz denerim.

Ne yapabilirim sizce?

Çözüm
Çözdüm sorunu arkadaşlar. Bilgisayarcıya götürdüm, tam sorunu anlayamadım ama ufak bir sorunmuş. Biraz bekledim yaptılar ve verdiler. İçini de temizlediler sanırım. 20 TL ücret ödedim. Belki birinin faydasına dokunur diye yazıyorum bunları ve ücreti felan.

Yani, parçalara zarar felan gelmemiş.
Güncelleme: Bu sorunu tekrar yaşadım. RAM'leri ve BIOS pillerini çıkartıp (kolay bir işlem) 1 dakika bekledim ve tekrar taktım, sorun çözüldü.
Açıkken fişi çekerekmi kapatıyorsunuz?
Bilgisayarı fişten çekerek kapattık ki hep böyle yapıyoruz yıllardır. Neyse, fişi taktım, tekrar açmaya çalıştığımda açılmadı. Sinyal yok yazısı var ekranda. BIOS menüsüne de gelmiyor.
Normalde açılırken 3 farklı ses geliyordu. Şu anda 3. yani son ses çıkmıyor. Daha önce de böyle olmuştu. Fişten çekip takarak falan cozuluyordu sanırım. Uyku moduna alındığında bu sorun oluyordu galiba.
Kasanın içini açmadım. RAM'lerden falan kaynaklacagini zannetmiyorum ama tabii ki aç tekrar tak derseniz denerim.

Ne yapabilirim sizce?

O ses kasanızdan geliyorsa 3 farklı ses gelmesi ayrı bir sorunun belirti şeklidir

Ne yapabilirim sizce?

Bi internetten o sesin kaynağını araştır ötme şekillerine göre sorunu belirtmişlerdi bir sitede bulursun herhalde

O ses kasanızdan geliyorsa 3 farklı ses gelmesi ayrı bir sorunun belirti şeklidir

Bi internetten o sesin kaynağını araştır ötme şekillerine göre sorunu belirtmişlerdi bir sitede bulursun herhalde
Hata
Anlamı

1 -Sürekli Ses
Güç kaynağı arızası

2- Birçok kısa bip
Anakart arızası

3- 1 uzun bip
Bellek tazelenmesinde hata

4- 1 uzun 1 kısa bip
Anakart veya BIOS çipi arızası

5- 1 uzun 2 kısa bip
Ekran kartı arızası (Genellikle eski kartlardaki DIP switch kaynaklıdır)

6- 1 uzun 3 kısa bip
Ekran kartı arızası

7- 2 uzun 1 kısa bip
Ekran kartı arızası (RAMDAC kaynaklı (?) )

8- 2 kısa bip
Bellek parity (eşlik) hatası

9- 3 kısa bip
Belleğin ilk 64k’lık bölümünde hata

10- 4 kısa bip
Timer hatası

11- 5 kısa bip
İşlemci hatası

12- 6 kısa bip
Klavye işlemcisi hatası

13- 7 kısa bip
İşlemci hatası

14- 8 kısa bip
Ekran kartı belleğinde okuma/yazma hatası

15- 9 kısa bip
BIOS ROM hatası

16- 10 kısa bip
CMOS okuma/yazma hatası

17- 11 kısa bip
Tampon Bellek Hatası

Bip seslerinin Çözümleri:
1 numaralı hata için, güç kaynağınızın bağlantılarını kontrol edip bir deneme daha yapın. Eğer sorun devam ediyorsa, üç vakte kadar size yeni bir güç kaynağı gelecek demektir.

2, 4, 10, 12, 15 ve 16 numaralı hatalar için, tüm kartları işlemciyi ve RAM’leri söküp tekrar takın. Öncelikle mümkün olduğunca az bileşenle bilgisayarı başlatmaya çalışın. 4, 15 ve 16 numaralı hatalarda BIOS çipinin yerine düzgünce oturduğundan emin olmak için üstüne hafifçe bastırın. Değişen bir şey yoksa 4, 15 ve 16 numaralı hatayla karşı karşıyaysanız yeni bir BIOS çipi edinin, yok eğer değilseniz zaten yeni bir anakartınız olacağınız için BIOS çipiniz otomatik olarak değişmiş olacaktır.

3, 8 ve 9 numaralı hatalarla baş etmek için öncelikle RAM’lerinizin yerlerine düzgün oturduklarından ve yuvalarla aralarında herhangi bir yabancı maddenin bulunmadığından emin olun. Eğer birden fazla bellek modülü kullanıyorsanız değişik kombinasyonlar deneyin. Hata hala devam ediyorsa belleklerinizi tek tek deneyerek sorunun hangisi/hangilerinde olduğunu bulabilirsiniz.

5, 6 ve 7 numaralı mesajı alıyorsanız, ekran kartınızın yerine iyice oturduğundan ve monitör bağlantısının düzgünce bir şekilde yapıldığından emin olun. Problem sürüyorsa başka bir ekran kartı ile bilgisayarı başlatmayı deneyin. Sonuç alırsanız sizi tebrik ederiz çok yakın bir zamanda yepyeni bir ekran kartınız olacak. Ekran kartlarıyla ilgili alacağınız sesli hata mesajlarının neredeyse tamamı 6 numara olacaktır. Bu nedenle şimdiden “diii di dit dit” sesine alışmanızda fayda var.

11, 13 ve 17 numaralı hatalar için işlemcinizin düzgün bir şekilde takıldığından emin olun. Mümkünse başka bir işlemciyle denemelerde bulunun, sonuç alamazsanız özellikle 17 numaralı hata için anakartınızdan şüphelenin.

Alıntıdır

Son düzenleme:

Aynen hocam hep fişten çekerek kapatırım.

Kasadan her açılışta 3 farkli ses geliyordu normalde. Yani bu bir sorun değil. Şu anda o seslerden biri gelmiyor sadece.

Sesi nasıl atabilirim bilmiyorum açıkçası.

Aslında format atabilsem düzeleceğini düşünüyorum ama BIOS menüsü gelmediği için başka nasıl format atabilirim bilmiyorum.

Aynen hocam hep fişten çekerek kapatırım.

Kasadan her açılışta 3 farkli ses geliyordu normalde. Yani bu bir sorun değil. Şu anda o seslerden biri gelmiyor sadece.

Sesi nasıl atabilirim bilmiyorum açıkçası.

Aslında format atabilsem düzeleceğini düşünüyorum ama BIOS menüsü gelmediği için başka nasıl format atabilirim bilmiyorum.

Yaptığınız çok büyük gerçekten büyük bir yanlış. Bilgisayarı aniden kapatmak parçaları öldürür işin özeti parçaların biri, birkaçı veya bütün PC ölmüş olabilir. 2 mouse tıkı yapıp sağlık şekilde kpatmak yerine neden fişi çekmek acaba?

Yaptığınız çok büyük gerçekten büyük bir yanlış. Bilgisayarı aniden kapatmak parçaları öldürür işin özeti parçaların biri, birkaçı veya bütün PC ölmüş olabilir. 2 mouse tıkı yapıp sağlık şekilde kpatmak yerine neden fişi çekmek acaba?
Açıkçası 3 sebebi var. Birincisi benim gözlerimde rahatsızlık var. Isiga karşı hassasiyetim var. Bilgisayarın ve modemin ışığı olsun istemiyorum gece yatarken. İkincisi usengeclik. Üçüncüsü ise annem tabiri caizse temizlik hastası gibi çok titiz. Kasayı, kabloların olduğu zemini felan siliyor. Elektrik çarpmasın diye de fişten çekiyor.
PC devamlı fişten çekerek kapatırsanız illaki bir sorun çıkar. Sorun her parçadan olabilir. Tavsiyem kasanın içini komple söküp tekrar uzay montaj yapıp denemeniz.
Uzay montajı yapacak kadar tecrubem olduğunu düşünmüyorum. Bir de kasa içi toz olduğu için annem izin vermez öyle şeylere.
Anakartın üstüne bir bakın patlamış kondansitör var mı? Bilgisayarı ani fişten çekmeyin.
Kondansatör nasıl bir şey? Kasanın içine bakmak aklımda.
Bir sorum daha olacak. Yıllar önce bir arkadaşta bunu yapmış ve bilgisayarı full çöp oldu. Hiç mi bilgisayarını kurcalamadın hocam? Hiç mi bilgisayarını mouseden tıklayarak kapatan birini görmedin? Hiç mi bilgisayarını kurcalamadın bu tuş ne işe yarıyor demedin ne bu ya.
Hocam biliyorum tabii ki oradan bilgisayarın kapatıldığını ama yaptık işte hata. Bir de yani sorunun fişten çekmekle alakalı olduğuna bu kadar emin misiniz? Belki başka sorun vardır. 10 yıldır böyle yapıyorum ben. Yaptığım doğru demiyorum ama bırakalım artık bu fişten çekme mevzusunu. Geçmiş bitmiş.

Açıkçası 3 sebebi var. Birincisi benim gözlerimde rahatsızlık var. Isiga karşı hassasiyetim var. Bilgisayarın ve modemin ışığı olsun istemiyorum gece yatarken. İkincisi usengeclik. Üçüncüsü ise annem tabiri caizse temizlik hastası gibi çok titiz. Kasayı, kabloların olduğu zemini falan siliyor. Elektrik çarpmasın diye de fişten çekiyor.

Uzay montajı yapacak kadar tecrubem olduğunu düşünmüyorum. Bir de kasa içi toz olduğu için annem izin vermez öyle şeylere.

Kondansatör nasıl bir şey? Kasanın içine bakmak aklımda.

Hocam biliyorum tabii ki oradan bilgisayarın kapatıldığını ama yaptık işte hata. Bir de yani sorunun fişten çekmekle alakalı olduğuna bu kadar emin misiniz? Belki başka sorun vardır. 10 yıldır böyle yapıyorum ben. Yaptığım doğru demiyorum ama bırakalım artık bu fişten çekme mevzusunu. Geçmiş bitmiş.

En son hızınızla, gücünüzle depar attığınızı ve ayaklarınızın birden kilitlenip düştüğünüzü varsayın. Hasar büyük olur değil mi? Ve bunu çok kez tekrarladığını varsay. Aynısı ekran kartı ve diğer parçalara yapıldı. Bu sorunun çözümü hiç yoktur büyük ve büyük ihtimalle başta PSU olmak üzere ölü demektir %99 ihtimalle öldü parçaların sistemi Full sıfırlaman gerekecek

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı