Bilgisayar açılmıyor

ArdaMert

Hectopat
Katılım
27 Mayıs 2019
Mesajlar
2.399
Makaleler
2
Çözümler
5
Arkadaşlar Power tuşuna basıyorum sonra 1 sn hemen fanlar dönüyor ve geri kapanıyor bilgisayar fakat herhangi bir bip sesi falan gelmiyor, sizce neden kaynaklıdır?

Bana temazsızlık var gibi geldi çünkü Power kablosunu iyice oturtunca dönüyor fanlar sonra geri kapanıyor, sonrasında hiçbir şey yapmadan Power tuşuna basınca hiç tepki vermiyor fakat sonrasinda tekrardan kabloyu iyice oturtunca yine bilgisayar daha ekrana bile görüntü gelmeden kapanıyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hemen çıkart bence.

Hocam fişini çektim sistemin komple sorun yaratmaz muhtemelen, PC'de tek bulaşmadığım parça PSU diğer bütün parçaları sokmeyi takmayı bilirim fakat PSU'ya bulaşmak istemiyorum sistemde kalsa sıkıntı yaratır mı?
1 Aylık ise kesinlikle kontrol öneriyorum diğer PSU güç kesmez ise bileşenlerde kalıcı hasarlar oluşabilir.

Hocam nasıl yani anlamadim, yeni PSU diğer parçalara zarar vermiş anlamında mı yazdınız?
 
PSU'nun bozulmasına herhangi bir bileşen neden olmuş olabilir eğer şimdiki PSU'yu taktığınızda enerji kesilmez ise daha büyük sorunlara yol açabilir.
Kontrol her zaman en iyi ve zararsız yöntemdir.
 
Hocam PSU 1 aylık garantiye göndermeyi düşünüyorum, bu sürede de eski PC'den kalan 3 yıl kullandığım Zalman ZM300-LE PSU'yu kullanmayı düşünüyorum.
yeni bir PSU ile deneme şansın var ise dene aynı şey benimde başıma geldi Çok fazla bas çek yaptıysan veya elektrik gidip geldi ise Ramlerde Statik elektrik toplanmış olabilir benim başıma statik elektrik olayı geldi garantiye götürdüm 5 dakika gibi kısa sürede yapıp geri verdiler
 
İşlemcinin yanlış takılıp takılmadığını kontrol et, daha doğrusu tüm bileşenleri kontrol et sıkıntı var mı yok mu diye.

Hocam 1 aydır kullanıyorum yani parçalar yanlış takilsaydi daha önceden yaşardım sorunu.
Yeni bir PSU ile deneme şansın var ise dene aynı şey benim de başıma geldi çok fazla bas çek yaptıysan veya elektrik gidip geldi ise RAM'lerde statik elektrik toplanmış olabilir benim başıma statik elektrik olayı geldi garantiye götürdüm 5 dakika gibi kısa sürede yapıp geri verdiler.

Hocam yeni PSU ile deneyeceğim hafta sonu olduğu için tanıdığım bilgisayarcı kapalı bir de benim zaten sabah açmayı deneyince fanlar 1 saniye dönüp PC geri kapanıyordu hemen daha sonra biraz zorlayınca PSU'dan yanık kokusu gibi bir şey geldi ama bilmiyorum sizce toz yanığı olma olasılığı olabilir mi çünkü tam yanık gibi değil fakat garip bir koku yani biraz toz birazda yanık gibi kokuyor anlam veremedim.
 

Geri
Yukarı