Çözüldü Bilgisayar aniden güç kesip kapanıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ajensc

Hectopat
Selam, bilgisayarın aniden güç kesip kapanması birbirinden farklı iki RAM'den kaynaklanıyor olabilir mi? XPG ve Apacer marka RAM kullanıyorum.

Çözüm
Bu tip az watt gerektiren senaryolarda da oluyorsa gerçekten güç kaynağı verimini yitirmiştir.
Ancak sadece oyun, render vb. yüklenmelerde oluyorsa PSU yetersiz diyebiliriz... 🎭

Bu bağlamda ne zamanlar olduğunu öğrenmek istemiştim hocam daha sağlıklı teşhis koymak adına... 🙏🏼

Saygılarımla. 🌹

Hocam, güç kaynağı ve PSU aynı şeyler değil mi :D.

BIOS'tan iki RAM'i de 3000'e çektim sorun çözüldü. İlginç, değil mi?
Aynı sorunu ben yaşadım hocam da Google açınca bile kapanıyordu :D

Bu tip az watt gerektiren senaryolarda da oluyorsa gerçekten güç kaynağı verimini yitirmiştir.
Ancak sadece oyun, render vb. yüklenmelerde oluyorsa PSU yetersiz diyebiliriz... 🎭

Bu bağlamda ne zamanlar olduğunu öğrenmek istemiştim hocam daha sağlıklı teşhis koymak adına... 🙏🏼

Saygılarımla. 🌹

Saygılarımla. 🌹

Hocam, güç kaynağı ve PSU aynı şeyler değil mi :D.

BIOS'tan iki RAM'i de 3000'e çektim sorun çözüldü. İlginç, değil mi?

Çözüm
Not: Daha sonrası için aynı sorunu yaşayacak olup da bu gönderiye denk gelecek olan arkadaşlara duyurulur.
Bu problemin birçok sebebi olabilir; bunların başlıcaları öncelikle güç kaynağınızın yeterli olmayışı, işlemcide ya da GPU'da aşırı ısınma, AMD kullanıyorsanız işlemci pinlerindeki hasar, BIOS sürümünüz ve uyumsuz ya da birbiriyle stabil çalışmayan parçalar.
Unutmayın ki benim sorunumda herhangi bir mavi ekran ya da resetlenme durumu yoktu, direkt bilgisayar güç kesiyor ve kapatıyordu. Umarım sonrası için bir rehber olmuştur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı