Bilgisayar anlık takılıyor

61Furkan61

Kilopat
Makaleler
1
RAM
XPG Gammix D30 8GBx2
SSD veya HDD modeli
Adata SU630 240GB, Seagate Barracuda 1TB
Ekran kartı
Galax GeForce RTX 2060
Anakart
AsRock B450M-HDV R4.0
İşlemci
AMD Ryzen 5 3500x
Merhaba. Bilgisayarım aynı aşağıdaki videodaki gibi takılıyor. Aşağıdaki videoyu ben çekmedim örnek olarak youtubedan buldum. Ama takılma aynı takılma. Ama açılışta değil videodaki gibi. O an yaptığım şey her neyse aynı videodaki gibi takılıyor, sanki her şey ağır çekime giriyor. Yaptığım şeyden bağımsız olarak oluyor bu. Sistem gerektiren bir oyun oynarken de çok düşük sistem ihtiyacı olan bir oyun oynarken de(super hexagon), film izlerken bile aynı şeyi yapabiliyor. Yaptığım şeyden bağımsız yani, aynı videodaki gibi ses ağırlaşıp takılmaya başlıyor ve bilgisayardaki her şey 2 saniyeliğine ağır çekime giriyor gibi oluyor. Ortalama saatte bir oluyor bu.

Fikir olması açısından, PC'yi evi taşıdığım için taşımıştım(PC'yi kendim taşıdım dikkatli bir şekilde), taşımadan hemen önce de biosu güncelleyince TPM varsayılan olarak aktif olmuştu ve böylelikle de Windows 11 yüklemiştim. Sorun bunlardan hangisidir ya da alakası var mıdır bilmiyorum. Belki de bunlarla ilgisi yoktur.

Kasayı açıp RAM'leri ve ekran kartını çıkartıp silip geri taktım, HDD'nin ve SSD'nin kablolarını kontrol ettim, Windows Bellek Tanılama ile RAM'leri taradım. Hard Disk Sentinel ile HDD ve SSD'yi taradım. Bunlarda hiçbir sorun gözükmüyor.

Kısacası ben çözemedim bu işi. Her şey normal gözüküyor. Önerilerinizi bekliyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
O zaman maalesef bilmiyorum. Sorun başka bir şeyden de kaynaklanıyor olabilir tabii ki.

Haber linki.
Çözümle ilgili bir konu.
Attığın linkleri inceledim ve başka yerlerden de araştırdım. Yaşadığım sorun buna benziyor evet. Ama TPM'yi kapatırsam güncelleme alamayacakmışım sanırım, birkaç yerde öyle okudum. Ve AMD çoğu sorunu anakart ğreticileriyle düzelttiğini söylüyor. Benim anakartın da normalde düzeltilmiş mi yoksa bu sorun için henüz güncelleme gelmemiş mi bunu nasıl öğrenebilirim acaba?

Bu işlemciyi ve anakartı kullanıp böyle sorun yaşayan yok mu?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı