Bilgisayar bakımı ne kadar FPS etkiler?

MustafaBey05

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Readon 7800XT Ryzen 5 7600 16 gb ram 1TB ssd -(Gtx 950m i7 7500U 12gb ram 250 gb ssd)
Meslek
Öğrenci
RAM
12gb
SSD veya HDD modeli
250 gb ssd
Ekran kartı
gtx 950m
İşlemci
İ7 7500U
Bir süredir FPS'im her oyunda yerlerde LoL'de bile 30-50 alıyorum sistemim düşük olsa bile eskiden LoL'de 180 FPS'i rahat geçtiğini hatırlıyorum sadece bakım yüzünden mi bu kadar düşük FPS'ler almaya başladım. Virüs vb PC de bulunmuyor driverlar tam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bilgisayar bakımı öyle yüksek bir etki göstermez, sizi sıcaklık durumundan biraz kurtarır. Uzun ömürlü olmasını sağlar. Oyunlar yeni güncellemelerle birlikte ayarlarını değiştirdiği için FPS değerleriniz haliyle düşecektir.

Hocam bilgisayar bakımı öyle yüksek bir etki göstermez, sizi sıcaklık durumundan biraz kurtarır. Uzun ömürlü olmasını sağlar. Oyunlar yeni güncellemelerle birlikte ayarlarını değiştirdiği için FPS değerleriniz haliyle düşecektir.

Biliyorum fakat bence fazla bir düşüş yaşıyorum bakımdan dolayı olduğunu düşündüm fakat dediklerinze göre o kadar büyük bir etki olmaz sonuçta ben burada en az 70 80 FPS'lik bir kayıptan bahsediyorum.

İşlemci sıcaklığının kaç derece olduğuna bağlı olarak değişir. Eğer bakımsızlıktan dolayı çok ısınıyorsa işlemci güç kısar ve FPS düşer.

İşlemcim zayıf olduğu için hemen hemen çoğu oyunda çok ısınıyor ama işlemci ısınması maximum 20 30 FPS etkiler diye düşünüyorum.

Biliyorum fakat bence fazla bir düşüş yaşıyorum bakımdan dolayı olduğunu düşündüm fakat dediklerinze göre o kadar büyük bir etki olmaz sonuçta ben burada en az 70 80 FPS'lik bir kayıptan bahsediyorum.

İşlemcim zayıf olduğu için hemen hemen çoğu oyunda çok ısınıyor ama işlemci ısınması maximum 20 30 FPS etkiler diye düşünüyorum.

İşlemciniz u serisi bir işlemci ve gitgide oyunlar gelişiyor bu yüzden bu kayıp normal bir kayıp.

Somut değerler olmadan yorum yapmak mümkün değil. İşlemci çekirdeklerinin çalışma frekansı ve sıcaklığını ölçmek gerekir.

Bir süredir FPS'im her oyunda yerlerde LoL'de bile 30-50 alıyorum sistemim düşük olsa bile eskiden LoL'de 180 FPS'i rahat geçtiğini hatırlıyorum sadece bakım yüzünden mi bu kadar düşük FPS'ler almaya başladım. Virüs vb PC de bulunmuyor driverlar tam.

Termal macunu yenileyip. PC'nin icini temizletsen yeter.

Termal macunu yenileyip. PC'nin icini temizletsen yeter.

Termal macunu yenilemek o kadar etki eder mi?

İşlemciniz u serisi bir işlemci ve gitgide oyunlar gelişiyor bu yüzden bu kayıp normal bir kayıp.

Tamam tabii ki de işlemcim eski ve oyunlar gelişiyor fakat şu anda konustuğumuz oyun 12 yılı aşmış bir oyun yanlış hatırlamıyorsam sezon 7-8'den sonra hiçbir grafik yamasıda almadı hem bu durum güncelleme almıyan eski oyunlarda da böyle.

Termal macunu yenilemek o kadar etki eder mi?
Edebilir belki. Ama sırf termal macundan 70-80 FPS kaybediyorsanız muhtemelen işlemciniz ölmüştür demek olur ki öyle de değil. Yani büyük ihtimal tamamen ondan değil.

Virüs olmadığına emin misiniz?

Ayrıca formatla da düzelebilir belki, kesin olmamakla beraber.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı