Bilgisayar biliminden nörobilime yönelmek mantıklı mdır?

noname29

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım. Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okumayacağım, ortalama düzey bir eğitim göreceğim. Merak ettiğim şey bilgisayar biliminden nörobilime nasıl yönelebilirim? Burada yönelmekten kastım sağlık bilişimi - nöroinformatik gibi. Ayrıca bu bölüme başlayan insanlara ne gibi tavsiyeler verirsiniz? Anladığım kadarıyla üst segment okullar bu bölüme daha bilimsel yani matematiksel ve fiziksel yaklaşırken kalanlar daha çok piyasaya çalışan yetiştirme ve yap-sat mantığıyla bir eğitim veriyorlar. Ben bilimsel kısmıyla da kendimi geliştirmek istiyorum, bunun için neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, bu sene bilgisayar mühendisliğine başlayacağım. Türkiye'nin en iyi okullarından birinde okumayacağım, ortalama düzey bir eğitim göreceğim. Merak ettiğim şey bilgisayar biliminden nörobilime nasıl yönelebilirim? Burada yönelmekten kastım sağlık bilişimi - nöroinformatik gibi. Ayrıca bu bölüme başlayan insanlara ne gibi tavsiyeler verirsiniz? Anladığım kadarıyla üst segment okullar bu bölüme daha bilimsel yani matematiksel ve fiziksel yaklaşırken kalanlar daha çok piyasaya çalışan yetiştirme ve yap-sat mantığıyla bir eğitim veriyorlar. Ben bilimsel kısmıyla da kendimi geliştirmek istiyorum, bunun için neler yapabilirim?

Sağlam İngilizcen olmalı bahsettğin alanda Türkçe kaynak yok dolayısıyla bir şey öğrenemezsin burada ne okullarda ne de bir yerde. İngilizcen iyi değilse onu geliştirip yabancı kaynaklardan kendini geliştireceksin başka da bir yol yok gibi gözüküyor. Geçenlerde Neuralink ikinci insan denek için onay aldı mesela. Bizim universitelerde buna dair en ufak bir makale dahi yok. Onu geçtim haber yok hangi haberde gördünüz mesela bu bahsettiğim gelişmeyi. Korkunç bir gelişme bu esasında. Sırf o da değil parkinson hastalarının titremelerini engelleyen firmalar vs var adamlarda bize de bi 50 seneye gelir xD yolunuz açık olsun bu memlekete sizin gibi vizyonu geniş adamlar lazım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı