Bilgisayar BIOS'ta takılı kaldı

Yapittinkuzey

Femtopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD ryzen 5 3500X 6-core Processor (işlemci)

AMD Radeon R7 240 Series (şu anlık) (Ekran kartı)

X570-A Pro (MS-7c37) (anakart)

Corsair rgb Pro 16gb rgb (ram)

Rampage rgb-550 (güç kaynağı)

XPG Spectrix S40G (SSD)
Meslek
Öğrenci
Selam, öncelikle yaklaşık 1-2 ay önce BIOS'umu güncellenmiştir ve hiçbir sorun olmamış tam tersi performans artışı yaşanmıştı fakat yaklaşık birkaç dakika önce bilgisayar aniden dondu ve yeniden başlatınca da BIOS ekranında açıldı kapattım tekrar açtım hep BIOS da açılıyor du belki klavye takılmıştır diye klavyeyi çıkarıp yeniden başlattım fakat hala BIOS ekranında aşılıyor. Anakart: MSI X570-A Pro.

Dosya Ekleri

• IMG_20250616_184348.jpg
    IMG_20250616_184348.jpg
    370,2 KB · Görüntüleme: 26
Selam, öncelikle yaklaşık 1-2 ay önce BIOS'umu güncellenmiştir ve hiçbir sorun olmamış tam tersi performans artışı yaşanmıştı fakat yaklaşık birkaç dakika önce bilgisayar aniden dondu ve yeniden başlatınca da BIOS ekranında açıldı kapattım tekrar açtım hep BIOS da açılıyor du belki klavye takılmıştır diye klavyeyi çıkarıp yeniden başlattım fakat hala BIOS ekranında aşılıyor. Anakart: MSI X570-A Pro.

Hocam bilgisayar açılırken F11 basıp boot menüden windowsunuzun kurulu olduğu diski seçip çalıştırmayı dener misiniz?

Hocam bilgisayar açılırken F11 basıp boot menüden windowsunuzun kurulu olduğu diski seçip çalıştırmayı dener misiniz?

Burada disk adı yazmak yerine sadece enter setup yazıyor ona tıklayınca da tekrar BIOS açılıyor

Büyük ihtimal diskinizle alakalı bir sorun, disk kablolarını kontrol edin ve mümkünse diski başka bir sistemde deneyin.
Ama daha önce hiç bir şey olmamıştı kasa bile hareket etmedi neden gidip şimdi oluyor ki?

En kötü ihtimalle bir BIOS sıfırlaması da yapabilirsiniz hocam, eğer BIOS ekranında donma yaşanmıyorsa bir de bunu deneyin.
Onu son çare olarak yapcam

Aşırı yük, kalitesiz PSU, yüksek sıcaklık... Bir sürü sebebi olabilir.
Galiba aşırı yükten oldu şimdi bilgisayarın HDD kablolarını çıkar tak yaptım açıldı. Teşekkürler

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı